Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 учени от пет страни ще участват в конференция за ефективно земеделие в Шумен

Снимка: Светослав Цветанов

Повече от 60 учени ще се включат в осмата Международна конференция „Иновации в аграрната наука за ефективно земеделие“, която ще се състои днес в Шумен. В нея ще участват представители от Великобритания САЩ, Австрия, Полша и Македония. От българска страна участват представители на институти от системата на Селскостопанската академия и Аграрния университет в Пловдив.

Международната научна конференция ще протече в две сесии - пленарна и постерна, поясни директорът на Земеделския институт в Шумен проф. Апостол Апостолов:

Като цяло конференцията има за задача да обсъди най-новите тенденции и достижения в аграрната наука, да се обсъдят възможностите за практическо приложение на съвременните методи и технологии в областта на животновъдството и растениевъдството. Търсим връзка за съвместна работа, съвместни проекти и участие с колегията не само в институти в България, но и институти и университети в Европа, с които да работим за в бъдеще, да имаме съвместни научни проекти, да усвояваме също така европейски проекти. 

Общо 43 доклада ще бъдат изнесени по време на конференцията. Докладите и постерите ще бъдат публикувани в научни списания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!