Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"ГЕРБ обърна гръб на компроматния театър", пише в заглавие на първата си страница вестник "Труд". Всекидневникът допълва, че депутатите и активистите на партията на премиера Бойко Борисов от днес спират да отговарят на  нападките на БСП. Това е казал самият минситър-председател заради ескалиралото напрежение между институциите, управляващи и опозиция от последните дни, посочва още всекидневникът.
Плевен, Бургас и Габрово са първенци по ръст на средните заплати за последната година, съобщава вестник "Сега". Тези три области заедно със Софийска област изпреварват столицата с над 10% увеличение на средното заплащане за второто тримесечие на тази година спрямо същия период на 2016 г. Въпреки това разликата между заплащането между София и страната се задълбочава. Столичани получават с 36% по-висока средна заплата от хората в страната. В същото време огромната част от работещите у нас - 76% - са заети в сектори като търговия и др., в които средната заплата е по-ниска от тази за страната. Това показват данните на националната статистика, обобщени от социалното министерство, уточнява вестник "Сега".
Вестник "Монитор" пише: Шофьорите, които не спрат на знак "Стоп", ще се разделят с книжките си, а след това ще бъдат пращани на психотест, за да си ги вземат обратно. И то само ако го издържат. Освен това от контролните им талони ще бъдат отнемани по 13 точки. Това е залегнало в поредния законопроект за промяна на Закона за движение по пътищата. Предложението идва от последното заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението. В няколко точки оттам дават съвети как да се намали пътният травматизъм и загиналите при катастрофи, посочва "Монитор".
Журналисти ще протестират с празни столове пред сградата на Министерския съвет сутринта в сряда, съобщава "Сега". Акцията е в отговор на ултиматума, който вицепремиерът Валери Симеонов отправи към 4 медии - Нова тв, Би Ти Ви, БНТ и БНР - ако не му се извинят до 24 часа, ще ги съди за клевета. Протестът е организиран от Асоциацията на европейските журналисти във "Фейсбук", допълва всекидневникът.
"Испания не иска повече Христо Стоичков да е консул", съобщава "24 часа". Изданието обяснява, че правителството в Мадрид обмисля да анулира решението, с която бившият футболист изпълнява почетната длъжност от 2011 година. Всекидневникът пояснява, че "червеният картон" е заради позицията на Стоичков за Каталуния. В телевизионно интервю той критикува испанските власти за полицейското насилие по време на забранения от Мадрид референдум за независимост на Каталуния на 1 октомври. Бившият футболист обвини вицепремиерът на Испания Сорая Саенс се Сантамария, че е последователка на дикататора Тито, допълва "24 часа". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!