Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ден след ден" хляб, зрелища и пътища

Кога думите изяждат хляба? Посегнаха ли управляващите върху свободата на словото у нас? Какъв симптом е навлизането в обяснителен режим? Последните конфликти между властта и медиите ще коментираме с журналиста Огнян Стефанов.

"Месото е жестокост", "Месото носи болка", "Месото е страдание" – това написаха със спрей вандали, които унищожиха барбекютата в пловдивския парк „Лаута“. Вандализмът е умишлен, обяви районният кмет на „Тракия“, а сред възмутени граждани тръгнаха залагания дали това е дело на вегани, вегетарианци или на просто хулигани. Коментарите на място за вандалския акт събра в репортажа си Михаил Миховски.

СнимкаПостна ли ще е „пица 2018“? С метафоричен кулинарен привкус ще разговаряме за бюджета за догодина:

Как ден преди двата синдиката да се съберат, за да планират стачни действия, финансовият министър „извади от ръкава“ 700 милиона лева за увеличение на заплатите? Как ще се изглади разминаването между предложеното от Горанов 10 % увеличение на всички бюджетни заплати и категоричното искане на синдикатите увеличението да е най – малко с 15 до 20 %? Какво следва от предупреждението, че „С тези заплати никой няма да ни пусне нито в Шенген, нито в чакалнята на еврозоната“? – разговорът ще е с икономиста проф. Боян Дуранкев, специалист по маркетинг и стратегическо планиране.

И още:

Истински бедните да се лекуват при личните си лекари безплатно, а парите за това да се изплащат от социалното министерство. Тази идея сподели в Пловдив здравният министър Николай Петров. Какви реакции се очакват и как на практика ще се осъществи безплатното лечение на доказано социално слаби и хора без доходи? Елена Крушкова обобщава гостуването на министър Петров в Пловдив.

На колко се изчисляват пораженията от поройните дъждове в община Рудозем преди ден? Обобщението след огледа на щетите търсим от кмета на града Румен Пехливанов.

Как се привличат повече туристи? Кое е довело над 70 хиляди посетители в Асеновата крепост от налчалото на годината? Репортажът от Асеновград е на кореспондентката ни Емилия Куюмджиева.

Срещата ни е в ефира на Радио Пловдив – от 15 до 17 часа с програма „Ден след ден“.

Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р Кабаиванов..

публикувано на 18.07.24 в 13:33
Георги Харизанов

Кабинет няма да бъде сформиран в рамките на 50-то НС

Правителство няма бъде сформирано в рамките на 50-то Народно събрание. И това стана ясно още с гласуването в зала на правителството с първия мандат. Това заяви в интервю за Радио Пловдив политическият анализатор Георги Харизанов малко преди да стане ясно, че ПП-ДБ са готови да върнат незабавно втория мандат.  Той подчерта, че правителство,..

публикувано на 18.07.24 в 10:13

Стивън Гагов, роден в САЩ, доброволец в МБАЛ-Пазарджик

Стивън Гагов е роден в американския щат Флорида. Той е на 18 години и през това лято е доброволец в МБАЛ - Пазарджик.  Решил е да стане лекар и миналата година е приет да учи биология за първите 4 години, след това ще постъпи в следващ етап. Там са нужни поне 10 години обучение за най-хуманната професия. Стивън е студент в Университета на..

публикувано на 18.07.24 в 08:25
Александър Маринов

Всички партии са наясно, че скоро идват нови избори

Политическата ситуация у нас анализираме в програма "Точно днес" с проф. Александър Маринов.  Политологът смята, че днес политиците ни не разбират ясно своите собствени проблеми, с което усложняват живота на всички хора.  "Политиката трябва да се променя, независими от желанието ни. Не бива да бъркаме разумното и смело движение напред, с някакви..

публикувано на 17.07.24 в 10:02

В жегата да се хидратираме добре и да се храним правилно

В периода на интензивните горещини е най-важно да се хидратираме добре и  да се храним правилно , за да подпомогнем терморегулаторните механизми на организма и да си спестим здравословните проблеми.  Това обясни в програма „Точно днес“ д-р Станимира Станчева, началник на отделението по ендокринология в УМБАЛ „Пловдив“. Тя коментира как жегата..

публикувано на 16.07.24 в 15:29