Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Медиите са опозиция на властта, но не и съюзници на опозицията

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС

Със случая с арогантните реплики на Антон Тодоров и Валери Симеонов към журналиста Виктор Николаев може би бе достигната граница, отвъд която и журналистите, а и част от политиците не искат да продължат по този начин, коментира по Радио Пловдив специалистът по Връзки с обществеността Арман Бабикян. Той припомни директните заплахи на члена на СЕМ Бетина Жотева към журналистката Къдринка Къдринова, след които не последва толкова силна реакция на неодобрение.

Подобни ситуации, според него, са възможни заради липсващи в обществото ни съпротивителни сили, добра правораздавателна система, сериозна и добре структурирана опозиция, както и солидарна и горда журналистика

Отработената реплика „дистанцирам се от...“вече не работи. Не може пет души да се дистанцират от шестия, когато представляват колективен орган на властта, коментира Бабикян реакциите на министри и депутати от управляващото мнозинство на скандала около изказванията на Антон Тодоров и Валери Симеонов.

Разговора на Михаил Миховски с Арман Бабикян можете да чуете в прикачения файл.

Още от категорията

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любимите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 23.01.21 в 09:48

Байдън обръща страница, но не напред, а назад

„На този етап Байдън обръща наистина страницата, но не я обръща напред, а я обръща назад“. Така геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев коментира в ефира на предаването „Ден след ден“ на Радио Пловдив кадровата политика на новия президент на САЩ в първите дни на влизането му в Белия дом. Той обаче подчерта, че това е почти невъзможно,..

публикувано на 22.01.21 в 16:03
Стойчо Стойчев

Парламентарният вот ще покаже кой е следващият президент

"Парламентарните избори са мерило, по което съдим дали гражданите искат да накажат управлението или не” - коментира политологът доц. Стойчо Стойчев в интервю за Радио Пловдив. Позиционирането на президентските избори е ключово и, ако те са преди парламентарен вот, е почти сигурно, че ще бъдат загубени от управляващите. „Ако са след това, както..

публикувано на 22.01.21 в 15:54

БСП - Пловдив иска проф. Иво Христов за водач на листата

Започнаха номинациите за кандидат-депутати на БСП в Пловдив. В момента те се правят на районни събрания, е след това предстоят кандидатурите да бъдат гледани и от районните конференции. Окончателната листа за 16-ти МИР на БСП ще се утвърди на Градската конференция на столетницата на 6 февруари. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Димитрина..

публикувано на 22.01.21 в 12:10
Светозар Гледачев

Чувството за справедливост се проявява на изборите

Какво се случи с цитираното доскоро и най - често от политиците „ чувство за справедливост “ ? Гледна точка на финансовия анализатор  Светозар Гледачев , той е университетски преподавател и икономист, консултант. Гледачев каза: "Чувствто за справедливост е присъщо за всяко мислещо същество, даже учените казват, че и у някои от животните го има. То е..

публикувано на 22.01.21 в 11:18