Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик Бултекс 99 разби Тирана с 90:69

Академик Бултекс 99 се наложи с 90:69 над Тирана в първия си международен домакински мач, в Балканската лига.

Васил Бачев, Айзея Юмипиг и Шакир Смит нанизаха по четири тройки, Мартин Дурчев добави 3, за общо 17 от 32 точни опита на Академик от разстояние. Смит завърши с 19 точки, а още четирима негови съотборници завършиха с двуцифрен точков актив. За Тирана Ендрит Хюсенаголи и Джалил Басит отбелязаха по 20 точки.

Стотици пловдивчани изгледаха срещата в зала „Сила“, а това е общо десета поредна победа на Академик за сезона, като освен двете победи в Балканската лига, те постигнаха и победи над Ямбол и Левски в първенството, както и 6 в предсезонната подготовка.

Баскетболистите на домакините играха с розови чорапи в знак на съпричастност към борбата с рака на гърдата.

В събота от 18:00 часа Академик приема Рилски спортист отново в зала „Сила“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

С грижа и любов за четириногите

"Хомеопатия за четириноги любимци" е първото по рода си издание за сферите на приложение на хомеопатичния лечебен метод във ветеринарната практика. Този наръчник е предназначен за употреба както от ветеринарни хомео­пати, така и от ветеринарни лекари и стопани на кучета и котки без допълнителна специализация по хомеопатия. Той е надежден справочник за..

публикувано на 30.04.24 в 13:11

Гриша Ганчев и синът му се оттеглиха от ЦСКА

Бизнесменът Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. Това съобщиха официално от клуба, като повече информация ще бъде предоставена на специална пресконференция на 7-ми май от 10:00 часа в залата на..

публикувано на 30.04.24 в 12:46
Футболистите на

Волен Чинков ще ръководи реванша "Ботев" - ЦСКА

Волен Чинков получи наряд за полуфиналния мач-реванш от турнира за Купата на България между Ботев (Пловдив) и ЦСКА. Двубоят на „Колежа“ е от 18:45 часа в сряда и ще бъде предавана пряко по Радио Пловдив. Първата среща на Националния стадион "Васил Левски" завърши с победа на „канарчетата“ с 1:0. Асистенти на Чинков ще бъдат Иво Колев и Дениз Соколов, а..

публикувано на 30.04.24 в 08:42

Ясен Танев за инициативата на ЕЦИХ "Тракия"

 Днес от 17.30 на ул."Драва"2 Европейския цифров информационен хъб "Тракия" организира среща на тема "Предприемачеството като житейска стратегия и как Европа помага за това".  С АйТи експерта от хъб "Тракия" - Ясен Танев говорихме за събитието.  В резюме той представи накратко предприемачеството като житейска стратегия и с какво Европа може да..

публикувано на 29.04.24 в 17:25

"Спартак" разби с 4:0 "Сокол" и запази върха на Югоизток

"Спартак" (Пловдив) разби с 4:0 закъсалия "Сокол" (Марково) в среща от 32-ия кръг на Югоизточната Трета лига. По този начин "гладиаторите", водени от Иван Кочев, запозиха лидерската си позиция с актив от 80 точки, с 2 повече от втория "Саяна" (Хасково) и 3 пред ОФК "Несебър". Антон Маргаритов откри резултата в 28-ата минута. Няколко минути по-късно..

публикувано на 29.04.24 в 16:38