Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Водеща тема в излизащия днес столичен печат е подадената оставка от министъра на здравеопазването проф. Николай Петров.
Вестник "Сега" пише: "Шестият здравен министър от три кабинета на ГЕРБ изкара едва 6 месеца на поста. Вчера Николай Петров подаде оставка лично пред премиера Бойко Борисов, който я прие светкавично. Официални мотиви не бяха оповестени, но министърът се раздели с поста след предаване на Би Ти Ви през уикенда, от което става ясно, че като началник на Военна болница Петров е възложил две обществени поръчки за над 2 млн. лв. на фирма, собственост на мъж, с когото дъщеря му живее и от когото има дете. Материалът на телевизията е по одит на министерството на отбраната, който е бил пращан на Военната прокуратура, която не е открила данни за престъпление, отбелязва всекидневникът. 
Вестник "24 часа" допълва по темата: "След оставката на проф. Петров битката не била кой ще е новият министър, а кой ще овладее ВМА".
"КАТ ни погва от утре с акция "Зима", предупреждава на първата си страница вестник "Труд". Изданието обяснява, че патрулите ще спират и проверяват автомобилите за чистачки, фарове и парно. След 15 ноември пътните полицаи ще измерват и грайферите на гумите, които не трябва да са под 4 милиметра. 
Вестник "Монитор" допълва, че най-честите нарушения през миналогодишната акция "Зима" били неработещите фарове и сигнални светлини на автомобилите.
"39% от българите стават доброволци при война" - това показва проучване на център "Тренд", публикувано от вестник "24 часа". "Според изследването, семейството и мирът са най-важни за българина. 69 на сто от анкетираните смятат, че не може да се забогатее по честен път и успехът у нас зависи от това кого познаваш. 75% пък се обявяват против еднополовите бракове, сочи още проучването на център "Тренд", цитирано от "24 часа".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!