Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фирми отказват да сключват договори за зимното поддържане в община Дулово

Снимка: БГНЕС
Заради негативни публикации в социалните мрежи фирми отказват да сключват договори за зимното поддържане на пътищата в силистренската община Дулово. Обществената поръчка е обявена, но няма постъпили оферти.
 
Няколко са фирмите, които са отказали да сключват договори за зимното поддържане на пътищата в община Дулово, поясни кметът, доктор Юксел Ахмед.

Кой разбира, кой не разбира качва различни и неверни неща, че не е било разчистено, че машините не били излизали навреме, а това са хора, които са чистили дълги години и идва един момент, когато им писва на хората да ги коментират по социалните мрежи. Категоричен отказ имаме от фирмата, която чистеше Паисиевския район, участъкът Дулово – Колобър – Таслаково – Козяк, фирмата, която го чистеше, също отказа. В града имаме отказ. Освен това, което цитирах, разбира се, и финансовата страна, и тази година завишихме с пет лева на час. Плащането зависи от мощността на машината, с която се чисти, има тарифа за трактори, за багери.

Средствата заложени за зимното поддържане на пътищата на територията на община Дулово и тази година се запазват. Те са в размер на 170 хиляди лева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!