Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маричанки вече са в Красноярск

Женският отбор на Марица (Пловдив) пристигна в руския град Красноярск, където ще гостува на местния Енисей, във втори мач-реванш от трета фаза на Шампионската лига по волейбол.

Българският първенец отпътува за Русия веднага след първата среща между двата тима, провела се в пловдивската зала „Колодрума“, в която пловдивчанки отстъпиха на Енисей с 2:3 гейма.

Волейболистките от Пловдив, водени от треньора Иван Петков, тръгнаха вчера сутринта в 09:00 часа с автобус от зала „Лаута“ за Истанбул, където хванаха полет за Москва, а след това от руската столица се качиха на полет за Красноярск. Пътуването беше дълго и уморително, като българките изминаха над 6600 километра.

Мачът-реванш между Енисей и Марица е на 11 ноември от 12:00 часа. Победителят влиза в груповата фаза на Шампионската лига. Победеният продължава в турнира за купата на ЦЕВ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Карлос Насар е олимпийски шампион!

Карлос Насар спечели мечтания златен медал в категория до 89 килограма във вдигането на тежести! Българинът стана олимпийски шампион с двубой от 404 килограма!    След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар поведе със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит.   Първата заявка на българина в движението..

обновено на 09.08.24 в 19:16

Боряна Калейн с историческо сребро за България

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи медала от Олимпийските игри в Париж. Това е едва втори медал за България от индивидуалната художествена гимнастика. Предишното отличие датираше от далечната 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Единствената по-добра гимнастичка от Калейн днес..

публикувано на 09.08.24 в 18:51

Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва. Крилото е петото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Марсилио Силва е роден на 6 януари 2000 г. в Бразилия. Юноша е на Ауто Еспорте. Състезавал се е за отборите на Санхоанензе, Патриотас, Патросинензе. За последно е бил част от състава на Маморе. ПФК..

публикувано на 09.08.24 в 14:18

Ботев с аванс срещу Жрински

Ботев Пловдив надви Жрински Мостар с 2:1 на стадион "Христо Ботев" под тепетата в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят започна с добър изстрел на Самуел Акере в 10-та минута, който беше отразен от стража на босненци Марко Марич. Последва голям пропуск за гостите, след като Марио Чуже се измъкна, но бе спрян..

публикувано на 08.08.24 в 23:43

Семен Новиков е олимпийски шампион в Париж!

България има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Златният медал в борбата спечели Семен Новиков, който на финала надви иранският борец Алиреза Мохмадипиани, който е световен вицешампион в категория до 82 кг. Семен Новиков започна по-активно и иранецът бе предупреден, а българинът получи точка. След партера Новиков взе още две точки, за да..

публикувано на 08.08.24 в 21:35