Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карлос Насар е олимпийски шампион!

| обновено на 09.08.24 в 19:16

Карлос Насар спечели мечтания златен медал в категория до 89 килограма във вдигането на тежести! Българинът стана олимпийски шампион с двубой от 404 килограма! 

 След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар поведе със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит. 

Първата заявка на българина в движението изхвърляне е 170 килограма. Малко преди да дойде моментът, в който да се качи на подиума, щабът на Насар вдигна заявката му на 173 килограма.

Насар се справи със 173 килограма от първия път с перфектен опит. Следващият му опит бе на 177 килограма и отново бе перфектен. Българинът продължи с идеалното вдигане и на 180 килограма. 

Антонино Пицолато бе със заявка от 172 килограма, които вдигна от втория път, а след това се провали на 176. Колумбиецът Йейсон Лопес бе заявил 175 килограма, които вдигна от първия опит, а след това заяви 180, с които се справи от втория път. Молдовецът Робу Марин мина през 170 и 175.

В изтласкаването първата заявка на Карлос бе 210 килограма и преди излизането му бе променена на 213. Той се справи с 213, което му бе достатъчно за титлата и остави другите щангисти да се борят за другите цветове медали. След това Насар вдигна заявката на 224, с което направи световен и олимпийски рекорд в движението. 

Йейсон Лопес изтласка 205 килограма от втория опит и повиши заявката си на 210, с които също се справи и събра двубой от 390 килограма. Молдовецът Робу Марин се справи последователно с 200 и 208 и заяви 210 килограма, а след това промени на 212, на които се провали и остана с 383. Антонино Пицолато направи два неуспешни опита на 212 килограма, а след това след контестация му признаха третия опит на 212. 

България вече има медал във вдигането на тежести, след като вчера Божидар Андреев спечели бронз.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Боряна Калейн с историческо сребро за България

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи медала от Олимпийските игри в Париж. Това е едва втори медал за България от индивидуалната художествена гимнастика. Предишното отличие датираше от далечната 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Единствената по-добра гимнастичка от Калейн днес..

публикувано на 09.08.24 в 18:51

Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва. Крилото е петото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Марсилио Силва е роден на 6 януари 2000 г. в Бразилия. Юноша е на Ауто Еспорте. Състезавал се е за отборите на Санхоанензе, Патриотас, Патросинензе. За последно е бил част от състава на Маморе. ПФК..

публикувано на 09.08.24 в 14:18

Ботев с аванс срещу Жрински

Ботев Пловдив надви Жрински Мостар с 2:1 на стадион "Христо Ботев" под тепетата в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят започна с добър изстрел на Самуел Акере в 10-та минута, който беше отразен от стража на босненци Марко Марич. Последва голям пропуск за гостите, след като Марио Чуже се измъкна, но бе спрян..

публикувано на 08.08.24 в 23:43

Семен Новиков е олимпийски шампион в Париж!

България има своя първи олимпийски шампион на игрите в Париж. Златният медал в борбата спечели Семен Новиков, който на финала надви иранският борец Алиреза Мохмадипиани, който е световен вицешампион в категория до 82 кг. Семен Новиков започна по-активно и иранецът бе предупреден, а българинът получи точка. След партера Новиков взе още две точки, за да..

публикувано на 08.08.24 в 21:35

Пловдив има нова спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри новата многофункционална спортна зала на бул. "Дунав", чието строителство продължи 5 години. Градоначалникът благодари на всички кметове, които са работили по проекта преди него.  На церемонията по откриването присъстваха председателят на ОбС Атанас Узунов, ресорният заместнк-кмет Николай Бухалов..

публикувано на 08.08.24 в 10:58