Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имаме модел за здравна реформа, да седнем с открити карти

Ще провокираме дебат, за да изясним всичко цялостно, не на парче

| обновено на 10.11.17 в 11:07
д-р Неделчо Тотев
Снимка: Радио Стара Загора

Още по темата здравеопазване и пари за медицински грижи и лекарства през 2018 година, както и позицията на лекарите за новия здравен министър, разговор с д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници.

Д-р Неделчо Тотев подчерта, че средствата са малко в сферата на здравеопазването, и въпросът е за тези пари, които държавата сега дава, да ги даде по най-правилния начин.  

Системата когато дава нещо, народът да знае какво може да получи от нея за парите, които инвестира. За този оскъден ресурс, няма как да получим всичко накуп и безплатно, допълни още д-р Тотев.

Д-р Тотев изрази позицията, че с бившия здравен министър проф. Николай Петров не се е провел диалог по важните теми на съсловието от общинските лечебни заведения. 

Ние имахме само две срещи с него, изложихме проблемите, които като лавина ще затрупат здравепозването, най - вече въвеждането на минимална работна заплата от 510 лева , и твърдим, че държавата води Кръстоносен поход срещу нас - ощинските лечебници, поясни Тотев. Той каза още: Очакваме промяна, която да направи така, че хората да имат гарантиран достъп до здраве, независимо къде се намират.

Нужни са 30 млн. лева за дофинансиране на общинските болници в България, сочат последните справки на сдружението им.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ да поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33