Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец загуби с 1:2 от Истанбул ББ

Снимка: БГНЕС

Истанбул Башакшехир победи Лудогорец с 2:1 и обърка плановете на българския шампион за излизане от групата на Лига Европа. През първото полувреме гостите вкараха два гола за осем минути. Висча откри резултата в 20-ата минута, а Фрай удвои в 28-ата. В 65-ата минута натискът на Лудогорец бе материализиран чрез гол чрез Марселиньо, но до края зомакините направиха много пропуски.

Шансове обаче останаха, въпреки че минават през спечелването поне на една точка при гостуването на Хофенхайм на 7 декември. Германският тим загуби шансове за класиране за следващата фаза, но това не означава, че ще подари домакинския си мач. Дори и загуба би класирала Лудогорец напред, ако турците не успеят да победят Брага.

Към момента Спортинг (Брага) е лидер в Група „С“ с 10 точки и сигурен участник в елиминациите на турнира. Лудогорец е втори с осем. Трета позиция заема Истанбул Башакшехир с пет, а Хофенхайм е четвърти с четири точки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
стазион

"Ботев" гостува на "Марибор" с гол аванс

"Ботев" (Пловдив) гостива на "Марибор" в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе от 21:15 часа тази вечер на стадион „Людски врът“.. "Ботев" победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на „жълто-черните“ в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. „Канарчетата“ стигнаха до..

публикувано на 18.07.24 в 14:13
Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева

Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева - шампионките от Монреал 1976

Легендите Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева са олимпийски шампионки от Игрите в Монреал през 1976 година. Сийка Келбечева е родена в град Рудозем на 1 декември 1951 година. Със спорт  започва да се занимава на 19 годишна възраст, когато нейна колежка я запознава с гребането. По това време Сийка учи математика в Пловдиския университет. Стоянка Гуйчева..

публикувано на 18.07.24 в 12:40
Дария Павлюк

Дария Павлюк на финал на СП по кану-каяк

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите. 9 български лодки ще търсят място на..

публикувано на 18.07.24 в 08:38

Ботев Пловдив официално осъществи трансфер в Серия А

Ботев Пловдив официално осъществи много силен трансфер. „Канарчетата“ продадоха младия защитник Димитър Папазов на участника в Шампионска лига и Серия А Болоня. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на „канарчетата“. Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С..

публикувано на 17.07.24 в 18:03

Шампионките от Марица привлякоха Ралина Дошкова

Марица (Пловдив) осъществи нов трансфер през това лято и привлече диагонала Ралина Дошкова. Диагоналът е бронзова медалистка от Световното първенство до 17 години с националния отбор до 17 години. Била е част от всички възрастови групи на националния отбор През миналия сезон новата волейболистка на Марица игра в чешкия елитен Сокол (Фридек-Мистек)...

публикувано на 17.07.24 в 17:58