Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Свищов ще получи от военното министерство бившите казарми в града

Снимка: Архив

Община Свищов ще получи безвъзмездно от Министерството на отбраната бившите казарми в града. Имотът е почти 300 декара, има изградена инфраструктура и излаз на река Дунав.

В писмо от военното министерство община Свищов получава уверение, че след 17 години чакане ще получи собствеността на закрития казармен район. В ход е административната процедура, преди окончателното решение да бъде взето от Министерски съвет, съобщиха от крайдунавската община. Идеята е там да бъдат изградени промишлени обекти и офис сгради.

Общината ще инициира публично обсъждане за каква цел да бъдат използвани бившите казармени имоти, които са на площ от близо 300 декара.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Проблеми с водоснабдяването в Свищовско налагат спешни мерки

Водоснабдителното дружество във Великотърновска област трябва да предприеме спешни мерки за ремонти на мрежата, за да осигури качествено водоснабдяване в шест села в община Свищов. Става въпрос за магистралния водопровод, направен преди седем години,..

публикувано на 09.11.17 в 20:45
Свищов

Отстраниха опасните отпадъци от оловно производство, изхвърлени незаконно край Свищов

Почистен беше замърсеният терен край Свищов, където софийска фирма незаконно изхвърли 111 тона опасен отпадък от оловни акумулатори. Няма екологична опасност за региона, уверяват експертите. До 3 месеца ще стане ясно каква глоба ще бъде наложена на..

публикувано на 06.11.17 в 16:51

ОбС в Свищов отпусна над 60 хил. лева, за да спаси общинската болница от фалит

Фирма за екобрикети заплаши с несъстоятелност общинската болница в Свищов. Лечебното заведение дължи на частното дружество над 60 хиляди лева за доставеното гориво. За да бъде спасена болницата, на извънредна сесия Общинският съвет реши сумата да бъде..

публикувано на 02.11.17 в 14:02