Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море и Ботев не се победиха във Варна

Отборите на Черно море и Ботев не се победиха в ранния съботен двубой от програмата на Първа лига.

Спорът между двете единайсеторки завърши така, както и започна - при нулево равенство.

Повече за този развой на срещата могат да съжаляват домакините, пред състезателите на които се откриха по-чистите положения в мача, а удар с глава на Георги Илиев срещна и рамката на вратата на съперника.

Първото полувреме премина в оспорвани разигравания, тежки влизания и много борба на терена.

Нито домакините, нито пък техният съперник искаха да отстъпват своята територия на опонента си, като се бореха мъжки за всяка педя от нея.

Лошата новина за "канарчетата" дойде след средата на първата част от сблъсъка, когато лидерът на отбора Тодор Неделев получи неприятна травма и бе принуден да напусне преждевременно. Заменилият го Афонсо не впечатли особено много с изявите си на игрището.

Най-чистата възможност за реализиране на попадение, за който и да било от двата тима, дойде в края на полувремето. Тогава центриране на Кузма намери капитана на варненци Георги Илиев, който стреля с глава.

Ударът му обаче се отби в дясната греда на вратата на пловдивчани.

Кузма имаше още една възможност да се разпише, но негов изстрел от средна дистанция бе отразен вещо от Чворович.

Така или иначе, в рамките на откриващите 45 минути попадения не бяха отбелязани.

През второто полувреме от мача голове също не паднаха, като и този път домакините можеха да съжаляват повече за този развой на събитията.

Варненци определено бяха по-настоятелният състав на терена, но шансът не беше на страната на "моряците".

Заключителните минути от срещата бяха белязани от изключително спорна ситуация. Домакините поискаха дузпа в своя полза, след съприкосновение между Лъчезар Балтанов и Хасани  в пеналта.

Сигнал за нарушение на правилата не последва, но повторенията на положението по-скоро показаха обратното.

Така или иначе попадения не бяха отбелязани, което едва ли се е понравило на който и да е от двата отбора, борещи се за място в Топ 6 на класирането.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32
Асен Златев

Асен Златев - олимпийски шампион от Москва 1980

Легендата Асен Златев е роден на 23.05.1960 година в село Царимир. Асен Златев е олимпийски шампион от Москва през 1980 година в категория до 75 кг.  На 11-годишна възраст постъпва в Спортното училище „Васил Левски“ с първата група по вдигане на тежести, ръководена от Ганчо Карушов. Носител е на три златни медала от световни първенства и пет от..

обновено на 18.07.24 в 14:58
стазион

"Ботев" гостува на "Марибор" с гол аванс

"Ботев" (Пловдив) гостива на "Марибор" в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе от 21:15 часа тази вечер на стадион „Людски врът“.. "Ботев" победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на „жълто-черните“ в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. „Канарчетата“ стигнаха до..

публикувано на 18.07.24 в 14:13
Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева

Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева - шампионките от Монреал 1976

Легендите Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева са олимпийски шампионки от Игрите в Монреал през 1976 година. Сийка Келбечева е родена в град Рудозем на 1 декември 1951 година. Със спорт  започва да се занимава на 19 годишна възраст, когато нейна колежка я запознава с гребането. По това време Сийка учи математика в Пловдиския университет. Стоянка Гуйчева..

публикувано на 18.07.24 в 12:40
Дария Павлюк

Дария Павлюк на финал на СП по кану-каяк

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите. 9 български лодки ще търсят място на..

публикувано на 18.07.24 в 08:38