Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев излиза с повишено внимание срещу Литекс

Ботев Пловдив приема днес Литекс от 17.30 в първия мач от програмата на четвъртфиналите за Купата на България.

Канарчетата са амбицирани да продължат защитата на трофея, който спечелиха през май тази година.

Подценяване, това бе основната дума, която можеше да се чуе вчера на базата на жълто-черните в Коматево. От това най-много се страхува старши треньорът на Ботев Николай Киров-Белия. Затова и той е провел сериозен разговор с играчите.

От началото на турнира канарчетата на два пъти вече се опариха с тимове от Втора лига, но не изгоряха. На 1/16-финалите те елиминираха Локомотив Горна Оряховица като гост след обрат през второто полувреме. Обрат имаше и на осминафиналите срещу Царско село в София. Той бе за 4:3 след 120 минутна драма, като в герой се превърна Стивън Петков, който вкара малко преди края на мача.

И днес обаче той няма да започне като титуляр. Киров се очаква да заложи на най-доброто, тъй като това е последен мач за годината. Така Белия иска да избегне всякакви изненади.

Именно това е и единственият двубой от четвъртфиналите, който противопоставя тим от Втора лига на такъв от елита. Затова и срещата е потенциална за сензация.

Пред Николай Киров Киров има доста пробелми. Серкан Юсеин, който бе изгонен в последния двубой с Етър (3:0), е наказан. Иван Чворович е с подуто око, а Фернандо Виана също не е във форма за мача. Под въпрос е и Афонсо. Йордан Минев пък е с 4 жълти картона и Белия предпочита да го запази за мача с Левски при подновяването на първенството. На вчерашната тренировка се контузи и Кристиан Димитров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32
Асен Златев

Асен Златев - олимпийски шампион от Москва 1980

Легендата Асен Златев е роден на 23.05.1960 година в село Царимир. Асен Златев е олимпийски шампион от Москва през 1980 година в категория до 75 кг.  На 11-годишна възраст постъпва в Спортното училище „Васил Левски“ с първата група по вдигане на тежести, ръководена от Ганчо Карушов. Носител е на три златни медала от световни първенства и пет от..

обновено на 18.07.24 в 14:58
стазион

"Ботев" гостува на "Марибор" с гол аванс

"Ботев" (Пловдив) гостива на "Марибор" в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе от 21:15 часа тази вечер на стадион „Людски врът“.. "Ботев" победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на „жълто-черните“ в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. „Канарчетата“ стигнаха до..

публикувано на 18.07.24 в 14:13
Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева

Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева - шампионките от Монреал 1976

Легендите Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева са олимпийски шампионки от Игрите в Монреал през 1976 година. Сийка Келбечева е родена в град Рудозем на 1 декември 1951 година. Със спорт  започва да се занимава на 19 годишна възраст, когато нейна колежка я запознава с гребането. По това време Сийка учи математика в Пловдиския университет. Стоянка Гуйчева..

публикувано на 18.07.24 в 12:40
Дария Павлюк

Дария Павлюк на финал на СП по кану-каяк

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите. 9 български лодки ще търсят място на..

публикувано на 18.07.24 в 08:38