Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко политика и черна статистика, повече музика и положителни новини искат да чуват слушатели на БНР през 2018-а

Въпреки че обществото често се оплаква от прекалено негативния облик на новинарските емисии и сайтове, точно такъв тип новини го интересуват. С лека ръка се подминава новината, че в зоопарка се е родило лъвче. Информацията обаче за поредна тежка катастрофа или атентат провокира читателя да отвори страницата и да прочете цялата новина, или слушайки радио или телевизия да насочи вниманието си към поредната черна статистика.

Фактът, че често искаме да научим ужасяващи подробности около трагични събития, е обвързан с желанието ни да предотвратим подобна ситуация с наши близки. Искаме да знаем дали можем да направим нещо, с което да избегнем подобна опасност. Това е само част от причините за подобно предпочитание, твърдят учени.

Изморихме се от кръв и кавги. Искаме да чуваме хубави неща за младите хора в нашата държава, за благородни инициативи. Не искаме да чуваме вече за политиците, по-добре повече българска музика, това споделиха хора в анкета на кореспондента на БНР във Велико Търново – Здравка Маслянкова, запитани какво биха искали да чуват повече по БНР през 2018 година.  

В звуковия файл можете да чуете цялата анкета.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!