Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев (Пд) със загуба от грузинския Сабуртало с 0:2

Ботев записа първа загуба в контролите. Жълто- черните паднаха от грузинския Сабуртало с 0:2. Първата част канарчетата играха много слабо и допуснаха две попадения във вратата и, а през втората част пропиляха създадените ситуации.

 Резултата откри Димитри Татанашвили с диагонален удар в 27' на мача. В 36' Волкови удвои след лошо изчистена топка от Димитър Пиргов.

В 40' Радослав Терзиев спъна откъсващ се напред играч на Сабуртало и получи директен червен картон, а на негово място влезе Йордан Минев.

През втората част жълто-черните вдигнаха малко темпото и изнесоха играта в половината на Сабуртало.

В 52' Тодор Неделев стреля силно от пряк свободен удар, но топката срещна главата на защитник на грузинците. В 60' Ндонгала центрира от ляво, но ударът на Неделев мина на сантиметри от страничната греда. 

В 69' Бризола стреля от границата на наказателното поле, но вратаря на грузинците изби в корнер.

В 74' Тодор Неделев навлезе в наказателното поле и се опита да намери Кампос, но в последния момент защитник изби топката в корнер.

Футболистите на Сабуртало пък направиха няколко добри контраатаки. 

Съставът на Ботев: Даниел Кайзер, Димитър Пиргов, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Цветомир Панов, Алваро Юлиано, Лъчо Балтанов, Густаво Афонсо, Тодор Неделев, Дуде Ндонгала, Стивън Петков (Иван Чворович, Йордан Минев, Фелипе Бризола, Серкан Юсеин, Диого Кампос, Димитър Калчев, Здравко Дерменов, Милко Георгиев)




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Асен Златев

Асен Златев - олимпийски шампион от Москва 1980

Легендата Асен Златев е роден на 23.05.1960 година в село Царимир. Асен Златев е олимпийски шампион от Москва през 1980 година в категория до 75 кг.  На 11-годишна възраст постъпва в Спортното училище „Васил Левски“ с първата група по вдигане на тежести, ръководена от Ганчо Карушов. Носител е на три златни медала от световни първенства и пет от..

обновено на 18.07.24 в 14:58
стазион

"Ботев" гостува на "Марибор" с гол аванс

"Ботев" (Пловдив) гостива на "Марибор" в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе от 21:15 часа тази вечер на стадион „Людски врът“.. "Ботев" победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на „жълто-черните“ в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. „Канарчетата“ стигнаха до..

публикувано на 18.07.24 в 14:13
Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева

Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева - шампионките от Монреал 1976

Легендите Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева са олимпийски шампионки от Игрите в Монреал през 1976 година. Сийка Келбечева е родена в град Рудозем на 1 декември 1951 година. Със спорт  започва да се занимава на 19 годишна възраст, когато нейна колежка я запознава с гребането. По това време Сийка учи математика в Пловдиския университет. Стоянка Гуйчева..

публикувано на 18.07.24 в 12:40
Дария Павлюк

Дария Павлюк на финал на СП по кану-каяк

Дария Павлюк осигури първи директен български финал на Световното първенство по кану каяк за младежи до 23 години, юноши и девойки, което се провежда в Пловдив. Тя спечели серията си на 500 м едноместно кану при девойките, с което си заслужи място в гонката за медалите без да минава през цедката на полуфиналите. 9 български лодки ще търсят място на..

публикувано на 18.07.24 в 08:38

Ботев Пловдив официално осъществи трансфер в Серия А

Ботев Пловдив официално осъществи много силен трансфер. „Канарчетата“ продадоха младия защитник Димитър Папазов на участника в Шампионска лига и Серия А Болоня. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на „канарчетата“. Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С..

публикувано на 17.07.24 в 18:03