Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Къде е главният прокурор за казуса "Анка"?! Да защитим града си!

Питане до кмета защо общината бездейства по казуса „Анка” внася общинската съветничка от Реформаторския блок Пепа Деведжиева, която е и заместник - председател на Общинския съвет. 

Тя припомня, че след като в последните месеци регистрираната в село Антоново фирма "Ремс строй" ЕООД блокира 3 големи инфраструктурни проекта на Пловдив – за изграждането на нова галерия на ул. "Гладстон", за благоустрояването на квартала между булевардите "Марица - юг" и "Княгиня Мария-Луиза” и за реконструкцията на площад „Централен”, собственичката на това дружество е станала публично известна като Овчарката Анка.


  „Това обаче няма как да е смешно, защото е абсурдно. Ако една очевидно куха фирма може да блокира развитието на ключови начинания във втория по големина град, който след 10 месеца ще бъде Европейска столица на културата, е време да се действа, а не да се чака и да се питаме коя ще е следващата обществена поръчка, която Анка ще обжалва и ще забави във времето. В тази ситуация всяко изчакване започва да превръща Овчарката Анка във възможно удобно оправдание за неслучилите се или поне нереализирани навреме идеи за обновлението на Пловдив”

Съветничката настоява да получи писмен отговор на въпросите сезирала ли е община Пловдив разследващите органи със сигнал за очевидно саботиращите действия на „Ремс строй” ЕООД, за да бъде направен опит да се отговори на въпроса кой стои зад всичко това.

В интервю за Радио Пловдив Деведжиева заяви, че общинската управа няма разследващи функции, но трябва да сезира разследващите органи. Освен това тя призова главният прокурор, който е от Пловдив, да се самосезира по случая, защото „очевидно става дума за саботаж срещу града“. Заместник – председателят на Общинския съвет поиска пловдивчани да застанат на площада и да защитят града си. Пловдив се лишава от нещо хубаво, мълчанието стана естествен спътник на ежедневието ни.

Пепа Деведжиева отхвърли съмненията, че Анка е удобното оправдание за забавените проекти. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иво Желев

Наесен отиваме на седми поред избори

Политическите въпросителни на лятото обсъждаме в програма "Точно днес" със социолога от ЕСТАТ Иво Желев. Той  прогнозира и възможностите за изпълнение на третия мандат и дали новите избори са неизбежни. По думите му вече е ясно, че в този парламент не може да се произведе нищо работещо.  "Нито има възможности за мнозинство, нито обща воля, нито..

публикувано на 19.07.24 в 10:28

Два екипа от Аварийно спасяване-Пловдив са на терен и днес

Пожарите наситиха новините, хората изгубиха домовете си, държавата ще даде по 1578 лева на пострадалите семейства. Говорим с доброволците, които са на терен при юли.  Включване в програма "Точно днес" на Георги Влайков  от Аварийно спасяване - Пловдив от мястото на пожара в Карловски регион.  Той подчерта, че остават на терена на вече..

обновено на 19.07.24 в 10:05

Само за 24 ч. събраха 20 000 лв. за екипировка на доброволците

В програма "Точно днес" на Радио Пловдив говорим с Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ за поредната му акция, за дарения с код екипировка за доброволците За по малко от 24 часа успяхме да съберем 20 000 лева и днес ще закупим първите необходими атрибути за борба с огъня, каза за Радио Пловдив Манол Пейков. „Говорих с Георги Влайков от..

обновено на 19.07.24 в 10:05

100% е изпълнен приемът в МУ - Пловдив, след второ класиране

След второ класиране на 100% Медицински университет - Пловдив изпълни държавния план-приeм. По традиция най-голям интерес има към специалностите "Медицина", "Дентална медицина" и "Фармация". Там се полага и изпит-тест по биология и химия. В програма "Точно днес" говорим със заместник-ректора проф. д-р  Веселина Горанова , с коментар на КСК 2024...

публикувано на 19.07.24 в 09:45

Карлово чества 187 години от рождението на Апостола

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 187 години от рождението на Васил Левски и Празник на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола. На площад „Васил Левски“ д-р..

публикувано на 18.07.24 в 13:33

Свързани новини

Менда Стоянова

Казусът с Анка е атентат срещу Пловдив

Случаят с овчарката Анка, която спира с обжалвания важните за Пловдив проекти, е заговор срещу успешното представяне на града като Европейска столица на културата.  Това коментира в ефира на Радио Пловдив депутатът от ГЕРБ и председател на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. Хората, които правят това са се опитали да..

обновено на 09.02.18 в 14:48

Анка от Антоново блокира ремонта на площад "Централен"

Жалба срещу обществената поръчка  за реконструкцията на площад „Централен“  внесе в Община Пловдив в последния работен ден на миналата седмица фирмата „РЕМС СТРОЙ“ ЕООД от град Антоново.   Жалбата  на Анка Ангелова е във връзка с разяснения на процедурата и изисква нейното спиране. Обжалването е подадено в Комисия за защита на конкуренцията,..

обновено на 05.02.18 в 15:12