Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представиха Стивън Езе на "Лаута"

Нигерийският национал Стивън Езе бе представен днес официално като играч на Локомотив (Пловдив). Той пристигна този следобед в Пловдив, след като бе с националния отбор на страната си в Мароко. Там се проведе Африканския шампионат на нациите, където Нигерия достигна до финала на турнира. Стивън Езе бе титуляр за „суперорлите“ във всички срещи, като защитникът бе избран и за Играч на мача след победата над Либия.

Веднага след пристигането си в Пловдив, Езе се срещна с треньора Бруно Акрапович, след което отиде на срещата между представителния тим и феновете на Локомотив.

„Щастлив съм да бъда част от голям клуб като Локомотив (Пловдив). Нямам търпение да дебютирам за отбора. Ще дам всичко от себе си, за да може този велик клуб да върви само и единствено напред. 

Да играеш на Африканския шампионат на нациите и да представляваш своя национален отбор там е огромна чест за мен. Мечта за всеки един футболист е да играе финал от такъв ранг. За съжаление изгубихме от Мароко, но имах възможността да се състезавам редом със силни и доказани играчи, натрупах и доста опит. Надявам се с добрите ми игри за Нигерия да мога да участвам на световното първенство в Русия през юни. 

Радвам се, че в отбора имам двама приятели от Нигерия – Мохамед Муса и Мустафа Абдулахи. Те ще ми помогнат да свикна с обстановката.“, заяви играчът пред lokomotivpd.com.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Солени глоби за Ботев и Локомотив след дербито на Пловдив

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз обяви глобите и наказанията за отборите и футболистите след края на втория кръг в efbet Лига. Двата отбора, които отнасят най-големи глоби са пловдивските Ботев и Локомотив, които играха един срещу друг на стадион „Христо Ботев“ (2:2). „Жълто-черните“ ще трябва да платят 8300 лева под формата на..

публикувано на 30.07.24 в 18:07

Отложиха Ботев Пловдив - Лудогорец

Двубоят от четвъртия кръг в Първа лига между носителя на купата на България Ботев Пловдив и шампиона Лудогорец е отложен по искане на пловдивския клуб, съобщават от Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз във вторник. Тази среща няма да се проведе по програма на 11 август от 21:15 часа на стадион "Христо Ботев", защото двата отбора..

публикувано на 30.07.24 в 18:00

Сурови глоби за "Ботев" и "Локомотив" след дербито на Пловдив

Ботев Пд и Локомотив Пд отнесоха солени глоби от Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз след дербито между двата градски съперника от втория кръг на Първа лига. Фенове на „канарчетата“ и „смърфовете“ се биха помежду си преди първия съдийски сигнал на „Колежа“, а след двубоя, завършил драматично 2:2, двата клуба ще трябва да заплатят и..

публикувано на 30.07.24 в 15:46

Ботев обяви продадените билети за реванша с Панатинайкос

Ботев (Пловдив) обяви 12 000 продадени билета за реванша с Панатинайкос. Ето какво написаха "канарчетата": 12 000 вече си осигуриха място на "Колежа“ за реванша с Панатинайкос. На 1 август, четвъртък, от 21:00 часа Ботев се нуждае от вашата подкрепа, за да обърне нещата в своя полза. Вземете билет или абонаментна карта и подкрепете Ботев от стадион..

публикувано на 29.07.24 в 18:09

Локомотив пусна билетите за мача с Левски

Локомотив Пловдив пусна в продажба билетите за мача срещу Левски от третия кръг на първенството. Двубоят на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ е в петък (2 август), от 21:15 часа. Билетите за него са вече в продажба онлайн на eventim.bg и в партньорската мрежа на Ивентим: бензиностанции OMV, магазини Технополис, книжарници Orange, магазини..

публикувано на 29.07.24 в 18:04