Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с тежка загуба 0:3 от Милан

Лудогорец загуби с 0:3 от Милан в първия 1/16 финал в Лига Европа пред препълнения стадион в Разград. Шампионите на България играха страхотно, но липсата на концентрация и донякъде на мъдрост в определени моменти, костваха по-добър резултат.

Милан пък записа първа победа като гост в директни елиминации в евротурнирите за първи път след повече от 10-годишна пауза. За последно това се случи през 2007 година, когато Байерн бе победен в реванша в Мюнхен с 2:0 в Шампионската лига (2:2 в първия мач в Милано). В последствие Милан спечели турнира.

Головете за „росонерите“ отбелязаха Патрик Кутроне в последните секунди преди почивката, Рикардо Родригес от дузпа в 64-ата минута и Фабио Борини в добавеното време на мача. Козчин Моци извърши глупаво нарушение за дузпата, а секунди преди това гредата спаси италианците след страхотен шут на Светослав Дяков.

Малко преди края Димитър Димитров - Херо пусна в игра 19-годишния Светослав Ковачев от школата на "орлите", който направи своя дебют в Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36
Илко Пиргов представи новото попълнение Хуан Переа

Локо купи колумбийския нападател Хуан Переа

"Локомотив" (Пловдив) привлече Хуан Переа от португалския "Академика" (Коимбра) срещу трансферна сума, съобщиха от "Лаута".  Нападателят е шестото ново попълнение за „черно-белите“ това лято. Той е с контракт за три години. Хуан Переа е роден на 21 август 1999 г. в Меделин, Колумбия. Юноша е на "Индепендиенте" (Меделин). Състезавал се е още за..

публикувано на 03.09.24 в 10:10

"Ботев" обяви продажбата на Джеймс Ето’о

"Ботев" (Пловдив) продаде Джеймс Ето’о на ЦСКА за солидна трансферна сума, съобщиха официално от клуба. 23-годишният футболист пристигна при „канарчетата“ през лятото на 2021 година и изигра 102 мача с „жълто-черната“ фланелка. Камерунецът, чийто договор бе до лятото на 2025 година, бе част от състава спечелил бронзовите медали рез сезон 21/22 и Купата..

публикувано на 03.09.24 в 10:00