Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремъл: Великобритания трябва да разбере какво се е случило със Скрипал преди да разговаря с Русия

| обновено на 12.03.18 в 17:28
3
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания трябва да разбере какво точно се е случило с бившия руски шпионин и двоен агент Сергей Скрипал преди да разговаря с Русия. Това е заявил днес президентът Владимир Путин, цитиран от Би Би Си в град Краснодар:
"Вие там разнищете нещата при себе си и после ще го обсъждаме", отговорил Путин на въпрос на репортер от британската обществена медия дали Русия не носи вина за отравянето на Скрипал и на дъщеря му с нервнопаралитичен газ. Това е първият коментар на Путин за инцидента в Солзбъри миналата неделя.
Очаква се британският премиер Тереза Мей да направи тази вечер изявление, което би могло да обтегне отношенията между Лондон и Москва.
Инцидентът с бившият полковник от руското разузнаване не е официален въпрос между Москва и Лондон, заявиха от Кремъл. Не сме чували  изявления от британски политици и официални лица, че Русия има отношение към този инцидент. Става дума само за информационни упражнения в британските средства за масова информация, които невинаги се отличават с обективност, каза Дмитрий Песков, прессекретар на президента Путин,  пред Ройтерс.
"Въпросният гражданин на Русия е работил за една от специалните служби на Великобритания. Инцидентът е станал на територията на Великобритания, така че по никакъв начин този въпрос не засяга Руската федерация и нейното ръководство".
Сергей Скрипал и дъщеря му са в критично състояние в болница във Великобритания след отравяне с нервнопаралитично вещество. По-късно тази вечер британският премиер Тереза Мей ще направи изявление по случая.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия