Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Нямаш водомер, седиш на сухо" - пише в заглавие на първата си страница вестник "Стандарт". Изданието обяснява, че жилищата на хората, които не плащат за вода или откажат да им бъде монтиран водомер, ще бъдат изключвани от водопреносната мрежа. Това предвижда нов Закон за водоснабдяването, който трябва да бъде готов до 2 месеца. 
"Цените на  яйцата в малките магазини могат да скочат до 50 стотинки преди Великден". Това е прогнозирал пред "Телеграф" Димитър Белоречков  - Председател на съюза на птицевъдите. Цената на агнешкото пък скочи до близо 15 лева за килограм на едро. Най-скъпо се оказало месото, което консумират шуменци - 16 лева за кг, а най-евтино - за пловдивчани - близо 13 лева за кг. Това е станало чсно от анализ на Министерството на земеделието, цитирано от "Телеграф".
"Всеки граничен полицай с камера на ревера", пише в заглавие на първата си страница вестник "24 часа". Изданието обяснява, че граничарите по летищата, сухоземната и морската граница ще бъдат оборудвани с т.нар. бодикамери на униформите като колегите си от Пътна полиция. 2 дни след скандала с граничните полицаи на аерогара София, които пропуснаха пътници без проверка, МВР е обявило обществена поръчка. 300 камери ще купи МВР за служителите на браздата. Те ще си ги предават, когато застъпват на смяна, уточнява всекидневникът. 
"Депутат от ГЕРБ продал фирма с 200 000 лв. дълг на "малоимотен", информира вестник "Сега". Изданието пояснява, че народният представител Димитър Гамишев е получил вчера условна присъда за убийството на човек при пътен инцидент от 2014 г. Междувременно е успял две години по-рано да продаде своя фирма с близо 200 хил. лв. задължения към държавата на малоимотно лице от Ловеч. За прехвърлянето на задлъжнялата фирма на Гамишев е станало известно на фона на обещанието на финансовия министър за "ежедневна битка със злоупотребите с ДДС" и предотвратяване прехвърлянето на дългове на малоимотни и безимотни граждани, коментира "Сега".
Вестник "Дума" допълва, че след справка в Търговския регистър става ясно, че лицето, на което е прехвърлена фирмата, се явява управител на 93 фирми и 53 дружества. 
"За опасност от морбили" предупреждава вестник "Земя". Изданието цитира думи на държавният здравен инспектор Ангел Кунчев, който информира, че в Сърбия заболелите от началото на годината са 4000, като има 12 смъртни случая. Морбили имало и в Северна Гърция, Македония и Румъния, уточняват специалистите.
"Две уникални операции спасиха 3 живота", съобщава вестник "Труд". Лекари са спасили 62-годишен мъж с рядък тумор в София. При друг случай - родилка с тежко увреждане е била опазена да не загуби 5 литра кръв. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!