Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първоаприлски гост в „Алтер его” – Здравко Попов

| обновено на 31.03.18 в 11:33

За вас лъжа, за нас истина, а защо не и обратното, но тази събота в „Алтер его” ще гостува един от големите хумористи на България – Здравко Попов. 


Той е роден в Пловдив. Работил е като журналист, библиотекар и частник-дърводелец. Автор е на осем сборника с хумористични разкази: „Акорди извън клавиатурата“ (1974), „Кон на втория етаж“ (1983), „Големият маратон“ (1989, награда „Пловдив“), „Заливът Спенсър. Из живота на избраниците“ (1993), „Крахът на Роко Железния“ (1994), „Случаят Ахил: хумор в три пози“ (1998), „Среща преди потопа“ (2004), „Хищникът Кочев“ (2006, награда „Пловдив“)... 

Превежда романи и стихове от френски език. Автор на сценарии, скечове, стихотворни импровизации и майсторски изградени предговори за предпочитани автори. Усилено работи върху новата си книга „Енциклопедия на смешното и любопитното в древна Гърция“.

Уверяваме ви, че Здравко Попов наистина ще ни гостува в навечерието на Първи април. Ако подозирате, че това е първоаприлска шега, споделете този линк към предаването където сварите, за да се хванат на въдицата повече хора! Ако пък излезе, че не ви лъжем, то поне доброто ви настроение е гарантирано! 

Започваме в събота след новините в 15 часа. Повтарят ни и в неделя, навръх Първи април, от 6.00 часа сутринта (така поне твърди главният редактор на Радио Пловдив – Марин Данев, а ние му вярваме). 

Слушайте „Алтер его”, без да сте послушни, пък ако ще да се разчуе!

Автор и водещ: Петър Краевски




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локомотив се завърна на победния път

Локомотив(Пловдив) победи Берое като гост с 2:0 и спечели важни три точки в Стара Загора. Това е успех за наставника на смърфовете Любо Пенев. Мачът в Стара Загора започна по-добре за гостите от Пловдив, но домакините не се затвориха в глуха защита. Постепенно Берое започна да настъпва към вратата на Мартин Луков, но чистити положения липсваха. В..

публикувано на 10.08.24 в 21:22

Карлос Насар е олимпийски шампион!

Карлос Насар спечели мечтания златен медал в категория до 89 килограма във вдигането на тежести! Българинът стана олимпийски шампион с двубой от 404 килограма!    След първото движение - изхвърлянето, Карлос Насар поведе със 180 килограма, колкото изхвърли и колумбиецът Йейсон Лопес, но от втория опит.   Първата заявка на българина в движението..

обновено на 09.08.24 в 19:16

Боряна Калейн с историческо сребро за България

С четири отлични съчетания на обръч, топка, бухалки и лента Боряна Калейн си заслужи медала от Олимпийските игри в Париж. Това е едва втори медал за България от индивидуалната художествена гимнастика. Предишното отличие датираше от далечната 1988 година, когато Адриана Дунавска завоюва среброто в Сеул. Единствената по-добра гимнастичка от Калейн днес..

публикувано на 09.08.24 в 18:51

Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва

ПФК Локомотив Пловдив подписа договор с Марсилио Силва. Крилото е петото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за три години. Марсилио Силва е роден на 6 януари 2000 г. в Бразилия. Юноша е на Ауто Еспорте. Състезавал се е за отборите на Санхоанензе, Патриотас, Патросинензе. За последно е бил част от състава на Маморе. ПФК..

публикувано на 09.08.24 в 14:18

Ботев с аванс срещу Жрински

Ботев Пловдив надви Жрински Мостар с 2:1 на стадион "Христо Ботев" под тепетата в първи мач от третия квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Двубоят започна с добър изстрел на Самуел Акере в 10-та минута, който беше отразен от стража на босненци Марко Марич. Последва голям пропуск за гостите, след като Марио Чуже се измъкна, но бе спрян..

публикувано на 08.08.24 в 23:43