Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Сачева:

228 млн. евро са инвестирани в България по европейската образователна програма "Еразъм+"

Деница Сачева
Снимка: БГНЕС

228 милиона евро са инвестирани в България по европейската образователна програма "Еразъм+" за последните 10 години. Това каза пред "Хоризонт" заместник-министърът на образованието Деница Сачева. 10 на сто от учителите у нас са участвали в различни дейности, свързани с програмата.

В момента у нас се провежда среща на директорите на националните агенции на програма "Еразъм" на всички държави - членки и се обсъжда бъдещето на програмата, както и резултатите, постигнати до момента, каза Сачева:

"Общите настроения са за това да има допълнителни инвестиции в рамките на следващата бюджетна рамка, като също така да се обърне особено внимание и на намаляване на неравенствата, т.е. да се работи с райони, които не са били включени до момента в програмата, да се търси начин за разширяване обхвата на програмата към различни сектори, включително по отношение на професионално образование, по-голяма мобилност, свързана с обмен на опит и практика за дигитални и предприемачески умения и разбира се, допълнителен силен акцент ще има отново върху учителите".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!