Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Показваме пред Русия комплекси и историческо малодушие

Да се говори за рестарт на отношенията между България и Русия е подвеждащо, каза в предаването "Точно днес" политологът Деян Кюранов. От една страна не се казва какво се рестартира, а от друга разговорите нямат адекватно на формата си съдържание. 

Според него посещението на президента Румен Радев и срещата му с Владимир Путин показва комплексирана политика. Нашият президент иска политическа протекция, прикрита зад икономическа рационалност. 

Малодушие  и васално отношение показва нашата политика спрямо Русия, смята Кюранов. 

Путин се държи като колонизатор. Той е империя, ние сме колония.

Големият проблем, който се показа и от тази визита е историческото малодушие на нашите най- висши управляващи, очевидно страхът от "Голямата мечка" е жив.

Чуйте цялото интервю в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Възстановени са редовните автобуси от и за Куклен

„Община Куклен е сключила договор с нова фирма, която да обслужва линиите от и за Куклен. Автобусите вече се движат по разписание“, това заяви пред Радио Пловдив кметицата Мария Белчева. На 1 юни транспортната фирма, която обслужваща общината спря курсовете си. Това наложи областния управител Дани Каназирева да разреши на кмета на Куклен да..

публикувано на 03.06.20 в 10:36

МБАЛ „Свети Мина“ няма да се слива със „Свети Пантелеймон“

МБАЛ „Свети Мина“ няма да се слива с болница „Свети Пантелеймон“, а ще се стабилизира финансово. Това заяви в интервю за Радио Пловдив доктор Калин Калинов, директор на Дирекция „Здравеопазване“ към Община Пловдив. Предстои да бъде внесено предложение в ОбС, с което да се отмени предходно решение за сливане на двете общински болници. „За..

публикувано на 03.06.20 в 09:53

Списъкът с бизнесмените е опит за отвличане на вниманието

"Публикуваният списък на прокуратурата, свързан с делото за боклука, от пръв поглед ми показа каква е целта. Това е нескопосан опит на прокуратурата да се отвлече на общественото внимание от текущите скандали, които  тресат властта, бизнеса, политиката, магистратурата ", коментира в интервю за Радио Пловдив журналистът от сайта Фрогнюз Огнян Стефанов..

публикувано на 02.06.20 в 16:31

Фондът от 750 милиарда евро на ЕК ще се връща с лихвите

Икономистът Пламен Данаилов коментира предложението на Европейската комисия за създаване на Фонд за възстановяване от щетите нанесени от COVID-19. Урсула фон дер Лайен, председател на ЕК обяви, че в рамките на следващия бюджет на ЕС се предвиждат 750 милиарда евро за стабилизиране на европейските икономики. От тях 500 милиарда ще бъдат..

публикувано на 02.06.20 в 13:22

Бизнесът се обърна към науката в условия на застой

„Втори юни е ден на голяма болка и надежда, затова се отбелязва по този тъжен и специален начин“, каза за Радио Пловдив Иван Соколов, главен директор на Международен панаир-Пловдив. „Никога да не чуем за разделение на народа и политическите сили. Преклонение пред героите и в частност на Христо Ботев.“ Г-н Соколов коментира COVID кризата, като..

публикувано на 02.06.20 в 12:32