Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малък ултралек самолет е катастрофирал край Казанлък, има пострадали

| обновено на 03.06.18 в 13:09

Двама души са пострадали при падане на двуместен самолет на летището край Казанлък, до село Овощник. По първоначални данни те са претърпели инцидент при кацане, но няма опасност за живота им.

Инцидентът е станал днес около 11.30 часа. Пострадали са баща и дъщеря, които са участвали в авиошоу за ултралеки самолети, мото и делтапланери на летището край Казанлък, информира главен инспектор Стойчо Крачолов, началник на полицията в Казанлък.

„Това е станало на летището. Доколкото разбрах не са пострадали тежко. Самолетът попада на някаква неравност при приземяването. Те си имат от вчера някакво тяхно събиране и ние правим авиошоу, но не е свързано с празника на розата“.

Пострадалите са откарани в болницата в Казанлък, където им се оказва медицинска помощ. Тепърва ще се изяснява причината за инцидента. Възможно е внезапен порив на вятъра и неравност на терена да е причина за обръщането на лекия самолет.

Преди по малко от седмица, при друг инцидент край село Осетеново, падна друг безмоторен самолет, пилотиран от 61-годишен мъж, който по чудо се отърва без сериозни травми.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!