Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Голямата "победа" се оказа голямо прецакване за българските превозвачи", пише вестник "Сега". Всекидневникът коментира, че "шумно рекламираната в понеделник вечерта "абсолютна и безусловна капитулация" на плана "Макрон", срещу който протестираха българските превозвачи, се оказа пирова. 
Часове по-късно засегнатите фирми разясниха, че много от приетите текстове на практика ще затруднят още повече тяхната работа и отново заплашиха с протести. Така че в случая става дума или за нескопосана пиар акция, или управляващите са били подведени какво е гласувано в европарламента, или изобщо не са разбрали за какво става дума", допълва "Сега".
"Вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на туризма Николина Ангелкова отново влязоха в челен сблъсък", пише вестник "Дума". Изданието обяснява, че лидерът на НФСБ е обвинил колежката си, че подготвя продажбата на 20 дка плаж. Министерството на туризма няма право да продава плажове, а само да ги стопанисва, са отговорили официално от ведомството на Ангелкова, уточнява "Дума".
"Вицепрезидент атакува Брюксел", пише в заглавие на първата си страница вестник "Стандарт". Всекидневникът обяснява, че Маргарита Попова  отива на евроизбори догодина с неизвестната засега формация "Брод за България".
"Здравната каса ще плаща скъпи терапии на онкоболни само при 100% резултат", съобщава вестник "24 часа". Тази промяна предвижда да въведе касата догодина, кат о тя ще бъде сред условията за сключване на договор между със съответната фармацевтична компания, предлагаща терапията, допълва изданието.
"350 лева излиза извозването с линейка и преглед в Слънчев бряг". Това е показала проверка на вестник "Монитор" преди началото на сезона. Престоят в болница се плаща отделно по 100 лева дневно.  Скандално високата цена е валидна само за чужденци, уточнява изданието.
"Златните ни билки хранят чужди компании". С това водещо заглавие излиза днешния брой на вестник "Труд". Изданието обяснява, че едва 5% от 17 хиляди тона родни билки, които се изнасят годишно, остават у нас. Проф. Владимир Димитрова от БАН очертава като проблем не износа сам по себе си, а фактът, че няма достатъчно българско производство, уточнява "Труд".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!