Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР ще утвърди новите цени на електрическата и топлинната енергия, които влизат в сила от днес

Снимка: Колаж: Георги Корнейков, БНР

Комисията за енергийно и водно регулиране ще утвърди новите цени на електрическата и топлинната енергия, които влизат в сила от днес. Успоредно със закритото заседание пред сградата на енергийния регулатор се организира протест срещу поскъпването на газа, парното и тока.

Очаква се парното и топлата вода да поскъпнат с около 7 %заради новата цена на природния газ, която се увеличава с 10, 81 %, заяви председателят на енергийния регулатор Иван Иванов:

"Всяко повишение на природния газ по необходимост води до промяна на цената на топлинната енергия и в значително по-малка степен на цената на електрическата енергия."

Политическа партия "Българска пролет", националисти и патриоти ще се съберат в 10 ч. пред сградата на КЕВР в столицата. Недоволстнвото им е насочено срещу новите цени, посочи Стефан Сталев:

"Това е поредният удар срещу ограбения български народ, поредната гаврам и Комисията за енергийно и водно регулиране е инструмент на управляващите, които, чрез нея, оказват геноцид над българския народ. Ако се събереме хиляди пред сградата на КЕВР, ние ще принудим Комисията за енергийно и водно регулиране да не утвърждава новите цени."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!