Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет кучета от приюта в Горни Богров очакват своите нови стопани в парка "Заимов"

Снимка: БГНЕС

Десет кучета от общинския приют в село Горни Богров ще очакват следобед своите нови стопани в столичния парк "Заимов". Инициативата е на общинското предприятие "Екоравновесие", което за втора поредна година организира кампания "Осиновявай, не купувай“.

Всеки желаещ ще може да вземе някое от кучетата, които са здрави, обезпаразитени и ваксинирани. Директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов призовава повече животни да бъдат осиновявани, вместо да се купуват от нерегламентирани развъдници и зоомагазини:

"Доста често се случва в тези магазини да се продават животни с неясен здравен статус, с неясен произход. Тези животни са или плод на близко родствено развъждане, което след това води до редица здравословни проблеми при животните".

Осиновяването в парка ще се извършва на място единствено срещу лична карта. За да бъдат сигурни, че кучетата отиват при надеждни стопани доброволците ще разговарят с кандидат-осиновителите, за да преценят дали те отговарят на изискванията и могат да се грижат за животното. 

Събитието ще се проведе между 15 и 19 часа в парк "Заимов". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!