Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Добрич наложи „задържане под стража“ на заподозрения за отвличането на 18-годишно момиче

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Добрич определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Мирослав Дяков, за когото се предполага, че е похитителят на 18-годишното момиче, открито в неадекватно състояние в апартамент в Добрич. Обвиняемият до този момент има 6 присъди за грабежи, разпространение и държане на наркотици. Състоянието на момичето е тежко, но няма опасност за живота ѝ.

На 13 юли Виктория Георгиева е била обявена за местно издирване, а седмица по-късно и за общонационално, заяви след съдебното заседание началникът на Първо районно управление в Добрич Добромир Пеев:

"Ръководството на нашата дирекция, имайки предвид миналото на Мирослав Дяков, дадоха указания по какъв начин да пристъпим към задържане и установяване на лицето и намерихме Виктория Георгиева".

Срещу Мирослав Дяков (32 г.) ще бъдат повдигнати обвинения за притежание на наркотици и за противозаконно лишаване от свобода, извършено по особено мъчителен начин.

По думите на окръжния прокурор на Добрич Пламен Николов момичето е намерено в крайно критично състояние: "По мнението на дежурния лекар тя е била с количество кръв в организма на ръба на оцеляването и на оживяването. Тя е загубила около два литра кръв".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!