Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търговци на горива ще сезират КС за Закона за горивата

Снимка: Наталия Ганчовска

Сдружението на малките и средните търговци на горива ще сезира Конституционния съд за Закона за горивата, който бе обнародван днес с указ на президента Румен Радев.

Един от членовете на Сдружението - Светослава Георгиева, посочи пред "Хоризонт" аргументите на търговците да оспорят закона:

„Не дава право на свободна инициатива на гражданите, което е абсолютно конституционно право. Също така ще се отнесем и до европейските съдилища. Не можем да позволим с лека ръка една административна мярка да унищожи бизнеси, градени с много труд и лишения, и даващи хляб в малките населени места на много семейства“.

Основните критики към закона са, че той ограничава конкуренцията в сектора, в него се залагат много високи изисквания към фирмите за уставен капитал, складови обеми и банкови гаранции, които ще са проблем за по-малките и средните търговци на горива. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Християн Митев

НФСБ чакат ЕК да каже дали Законът за горивата съответства на правилата

Депутатите от Националния фронт за спасение на България ще изчакат Европейската комисия да се произнесе дали Законът за горивата, който бе обнародван днес в Държавен вестник, съответства на европейските правила и ще предприемат мерки, ако становището..

публикувано на 27.07.18 в 17:47