Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Цветан Цветанов намекна, че няма да си ходят тримата министри: на регионалното развитие, транспорта и вътрешните работи заради тежката катастрофа край Своге", пише на първата си страница вестник "Стандарт". Всекидневникът уточнява, че това е загатнал вчера председателят на парламентарната група на ГЕРБ и е добавил, че казусът ще се решава на коалиционния съвет през следващите дни. Засега, според слуховете, спасеният член на правителството ще бъде регионалният министър Николай Нанков, допълва "Стандарт".

"Лични карти без чип спират бегълците от Темида", информира за „Монитор“.По думите на зам.-вътрешният министър Красимир Ципов и в момента има възможност личната карта да бъде отнета, а в замяна лицето получава документ тип „хвърчащ лист.“ Идеята на МВР е в бъдеще тези хора да получават надежден документ, по който „Гранична полиция“ или други органи още на пръв поглед да видят, че даденото лице има забрана да напуска България.

За "нощувки без пари на морето през септември" - съобщава вестник "Труд". Изданието обяснява, че за предплатена седмична ваканция родни хотелиери ще дават бонус безплатни нощувки с цел  привличане на клиенти. Още в първите дни на септември оферти за един или два дни престой без пари са обявени заедно с намаления от 20%, допълва "Труд".

"Всеки 6-и подрежда живота си по хороскопа", информира от първата си страница вестник "24 часа". Изданието обяснява, че една трета от българите вярват в зодии и хороскопи. Това е показало проучване на изследователски център "Тренд" по поръчка на "24 часа". Общо 35 на сто четат своя хороскоп, а всеки 6-и съобразява действията си с предписанията на звездите, допълва всекидневникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!