Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джереми Корбин: Лейбъристката партия е готова за нови избори за втори референдум за Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската опозиционна лейбъристка партия предпочита нови избори за втори референдум за Брекзит. Това обяви председателят на лейбъристите Джереми Корбин пред ББС:

"Правителството проявява слабост, защото гледа в две различни посоки - от  една страна иска да постигне търговска сделка със САЩ, от друга страна - някакъв род отношения с ЕС".

Той обяви, че партията му е готова за нови избори. От днес до 26-ти септември в Ливърпул лейбъристите провеждат своя партиен конгрес.

Великобритания трябва да напусне ЕС в края на март. След седмици на противоречиви послания относно напредъка по споразумението за Брекзит, ЕС и Обединеното кралство се оказаха в задънена улица. На неформалната среща на върха в Залцбург лидерите на 27-те от ЕС се обявиха против предложенията на Лондон.

"Изготвихме сериозен набор от предложения - 100 страници, нашата бяла книга, покриваща всички въпроси от търговия до сигурност. Категорични сме и ще настояваме ЕС да се отнесе с нас с уважение, а също и да се ангажира по същество", коментира британският министър за Брекзит Доминик Рааб.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!