Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на обралите банкомат в Стара Загора

Снимка: Николай Христов

Продължава издирването на обралите банкомат в Стара Загора.

Тази нощ маскирани са взривили устройството, което се е намирало на витрината на голяма верига хранителни магазини в квартал „Железник“. По непотвърдена информация, откраднатата сума е около 50 хиляди лева, а самото устройство е било заредено с пари във вторник.

Банкоматът е взривен малко след три часа тази сутрин. Районът е отцепен и се извършва проверка на всички превозни средства, обясни старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОДМВР.

Това е втори случай през последните месеци на подобно посегателство. По подобен начин на 20 август бе взривен и обран банкомат в Казанлък. Комисар Хаджиев отказа да коментира дали има връзка между двата случая.

"Това, което към момента мога да кажа е, че при първото действие е образувано досъдебно производство по член 333, това е за самото взривяване, и още едно досъдебно има образувано - за кражбата на парите. Към момента не мога да уточня каква е сумата, тъй като тя е въпрос на изчисление".

За целите на разследването са иззети и записите на камерите в района. Има нанесени сериозни щети на търговския обект и на аптека, намираща се в близост.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!