Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протести до приемането на законите за хората с увреждания

Пореден протест на майките на деца с увреждания е насрочен за днес.

Той ще се проведе пред МС. На него протестиращите ще търсят отговорност лично от Бойко Борисов за поетите и неизпълнени ангажименти, за липсата на реални реформи и за незаинтересоваността от ефективно и компетентно управление.

Председателят на Конфедерацията за защита правата на децата Вера Иванова определи като крачка напред приетия план за действие по приемането на законодателството за хората с увреждания, който беше подписан от минстрите на труда и социалната политика Бисер Петков и на финансите Владислав Горанов. Тя е категорична, че протестите няма да бъдат преустановени.

Това е само един подписан документ. А толкова години ние се борим – вече сме загубили вярата и ще протестираме до приемането на законите на второ четене от Народното събрание, заяви в интервю за Радио Пловдив Вера Иванова.

Тя допълни, че се надява Борисов да се срещне с протестиращите майки.

Ние го призоваваме да излезе и да се срещне с нас очи в очи. И да ни обясни защо се стигна до тук, обясни още Иванова.

Цялото интервю с Вера Иванова можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията
Георги Веснаков

Да уважаваме това, че у нас COVID-19 се развива по-леко

"В Кувейт около 90 хиляди са болните от коронавирусна инфекция. От 13 март до преди около 10-тина дни имаше извънредно положение. То включваше полицейски час, което означава, че човек не може да излезе никъде, освен за неотложни нужди. Но и сега в магазина влизаш с маска и ти мерят темпеатурата". Това разказва поетът и художник Георги Веснаков,..

публикувано на 25.09.20 в 17:02

От общественото поведение зависи развитието на Ковид 19

Тезата, че разпространението на коронавируса не зависи от самия вирус, а от нашето отношение към него, е на д-р Александър Симидчиев, член на Националния кризисен щаб  и председател на сдружение "Въздух за здраве". „Вирусът се движи от поведението на хората,и от предпазните мерки, доколко ги  спазваме“, каза пулмологът и определи..

публикувано на 25.09.20 в 15:57

За 16 г. членство в НАТО Граф Игнатиево още чака придобивки

Днес в АБ Граф Игнатиево завършва най-мащабната за тази година международна летателна тренировка „Тракийска пепелянка“, която домакинстват и в която участват българските ВВС.  В медийния ден в четвъртък в базата пристигнаха президентът Румен Радев и посланичката на САЩ Херо Мустафа.   Попитахме кметът на Граф Игнатиево Нестор Чочев каква е..

обновено на 25.09.20 в 15:47

Разкриват тайните на Златния град на траките край Карлово

Продължава археологическото проучване на Тракийския селищен център, известен като Златния град,  край село Васил Левски.  Тракийският селищен център VI-V в. пр.Хр. е открит в началото на 90-те години от доц.Кисьов. Проучвания започват през 2005 година. През 2019 община Карлово отпусна средства за теренни и геофизични проучвания. Започна..

публикувано на 25.09.20 в 13:46

Български компании вече са основни инвеститори в ТИЗ

За икономическата среда в региона, за силните нови проекти, които водят инвеститори дори в ковидкризата, говорим с инж.  Пламен Панчев , създател на Тракия икономическа зона (ТИЗ). Той представи новата фабрика за 30 млн. лева в община Марица и най-модерния обучителен център за ученици в България, казваме и какво прави България по Зелената сделка, с..

публикувано на 25.09.20 в 09:44