Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Потенциални взривни устройства" изпратени до Барак Обама, Хилъри Клинтън и Си Ен Ен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тайните служби на САЩ са иззели два подозрителни пакета, идентифицирани като "потенциални взривни устройства", изпратени до бившия президент Барак Обама и до Хилъри Клинтън. Новината идва след като беше съобщено по-рано и за открито взривно устройство в пощенската кутия на милиардера Джордж Сорос.

Освен пакетите до двете президентски семейства и до бизнесмена Джордж Сорос, служителите на Си Ен Ен също съобщиха, че са били евакуирани от офиса на медията в Ню Йорк след подадена информация за подозрителен пакет в сградата на Time Warner.

Не е ясно дали случаите са свързани.

Тайните служби заявиха, че са започнали "пълно наказателно разследване, което ще използва всички налични федерални, държавни и местни ресурси, за да се определи източника на заплахата и да се идентифицират отговорните лица".

Подозрителният пакет, изпратен към Хилъри Клинтън е бил проверен в окръг Устър, още преди да стигне в близост до резиденцията на семейството. Говорител на фамилията заяви, че бившият държавен секретар е била във Флорида през последните няколко дни.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс осъди в писмена декларация, "опита за насилствени атаки" срещу двете бивши първи семейства.

Разследващите заявиха, че единият от пакетите има адрес за връщане на името на републикански сенатор Дебора Шулц - което е иронично обръщение спрямо бившия председател на Националния комитет на Демократическата партия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Барак Обама, Хилъри Клинтън и съпругът ѝ Бил Клинтън на предизборен митинг през 2016 г.

Серия от „взривни пратки“ до Клинтън, Обама, Си Ен Ен

„Потенциални взривни устройства“ са били изпратени до дома на бившия кандидат за президент Хилъри Клинтън, до експрезидента Барак Обама, както и до бюрото на Си Ен Ен в Ню Йорк, което бе евакуирано, съобщиха US медии. Си Ен Ен пък твърди,..

публикувано на 24.10.18 в 16:39