Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев с инфарктно 2:0 срещу Септември

Ботев (Пловдив) победи с 2:0 Септември в мач от в мач от 15-ия кръг на Първа лига. Всичко в този двубой се разви в последните минути. Домакините имаха надмощие през по-голямата част на двубоя, но не успяха да превземат вратата на съперника. Гостите пък разчитаха на опасни контраатаки и при по-точен мерник можеха да си тръгнат дори с трите точки.

В 14-ата минута Мирослав Буденов излеле на удобна позиция, но пропусна. Осем минути по-късно Тодор Неделев центрира опасно, а при опита си да изчисти топката защитник на софиянция за малко да си отбележи автогол.

"Канарчетата" започнаха по-активно второто полувреме и в 50-ата минута Джонатан Перейра центрира отлично отдясно към непокрития Стивън Петков, който обаче стреля неточно. шутира над вратата от 7-8 метра. След две минути Антонио Вутов шутира, но Янко Георгиев без проблем улови. Само след три минути стражът на гостите хвана коженото кълбо след удар на Стивън Петков.

Гостите организираха опасна контраатака в 67-мата минута. Ишмаел Байду подаде на Мирослав Будинов, последва пас към Георги Русев, който стреля, топката рикошира в защитник на домакините. Морислав Буденов овляда топката, но не успя да се резпише.

В 80-ата минута вратарят на Ботев Даниел Кайзер отрази опасно центриране на Георги Русев. Стивън Петков пък се размина с гола две минути по-късно, след като отблизо стреля с глава в аут.

В 90-ата минута влезлият на смяна Васил Шопов откри резултата след центииране на Тодор Неделев. Две минути по-късно Стилиян Николов от гостите получи червен картон, след като изби топката с ръка пред голлинията. Съдията отсъди дузпа в полза на Ботев. Зад топката застана Антонио Вутов, който прати топката в гредата, а при последвалото разбърквания младият талант Иван Василев фиксира крайното 2:0, отбелязвайки първия си гол в професионалния футбол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иван Пашов

"Черно-белите" фенове на среща с Иван Пашов в четвъртък

Феновете на "Локомотив" (Пловдив) ще имат среща с кандидат-собственика на клуба Иван Пашов. Тя ще се проведе от 18:00 часа в четвъртък на Трибуна "Бесика". Привържениците ще изслушат плановете на строителния предприемач за бъдещето на "Локомотив" и ще му зададат своите въпроси. Временният наставник Христо Златински ще води отбора срещу "Ботев" (Враца)...

публикувано на 15.10.24 в 16:55
Васил Бачев в борба за топката

"Академик" загуби като гост на "Берое"

БК "Академик" загуби гостуването си на "Берое" със 73:85 в среща от втория кръг в НБЛ. "Академик" беше без Томислав Минков и Йоанис Киркилис, които бяха с контузии. Лошо започна първата част за пловдивчани и "Берое" поведе с 30:15. Втората четвърт беше спечелена с 20:17 от "Академик", който взе и третата част с 18:12. В последната четвърт "Берое"..

публикувано на 15.10.24 в 09:27

"Мечтанието" на пловдивските олимпийски шампиони

В поредното октомврийско издание на предаването Клуб "Неделя" наши гости бяха спортният журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, а поводът да ги поканим бе съвместната им книга.   "Мечтанието" е художествено-документален роман, на страниците на който ще прочетем не просто спортните постижения на 12-те олимпийски шампиони на..

публикувано на 14.10.24 в 15:58

"Ботев" започва защитата на Купата срещу "Миньор"

"Ботев" ще започне защитата на Купата на България с гостуване на "Миньор" (Перник). "Чуковете” елиминираха "Вихрен" (Сандански) след успех с 2:1. Двубоят от 1/16-финалите на турнира ще се изиграе в периода 29-31 октомври. Преди това „канарчетата” ще имат две шампионатни домакинства на стадион „Христо Ботев” — срещу "Славия" и "Черно море"...

публикувано на 14.10.24 в 14:10
След 0:0 с Люксембург националите излизат в Белфаст срещу Северна Ирландия

"Лъвовете" отлетяха за Белфаст от Летище "Пловдив"

Българският национален отбор по футбол замина за Белфаст с чартърен полет от Летище "Пловдив". Селекционерът Илиан Илиев не говори пред медиите, а в състава има едно ново име – Ангел Лясков. Левият защитник на Локомотив (Пловдив) беше извикан вчера по спешност, след трима отпаднаха поради наказания заради натрупани жълти картони. На мача с Люксембург в..

публикувано на 14.10.24 в 11:44