Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нася Димитрова е новият капитан на ВК Марица

Нася Димитрова ще е новият постоянен капитан на женския тим на ВК Марица. Тя замества на поста Радосвета Тенева, която това лято реши да сложи край на състезателната си кариера.

По време на мачовете от предсезонната подготовка в Турция и Румъния старши треньорът Иван Петков бе поверил капитанската функция на опитната хърватка Ана Гърбац, но след като нейният стил на игра и стилът на игра на отбора като цяло не успяха да си паснат добре, в началото на тази седмица класната разпределителка и пловдивският клуб решиха да се разделят по взаимно съгласие.

Нася Димитрова вече изведе като капитан шампионките в първия им мач от Националната волейболна лига – срещу Славия (София) в неделя, след което наставникът взе окончателното решение централната блокировачка да поеме ролята и занапред. 26-годишната националка играе вече трети сезон с екипа на Марица.

Пет дни преди първия мач на Марица (Пловдив) от новия сезон в Шампионската лига, старши треньорът на българския първенец Иван Петков, новият капитан на отбора Нася Димитрова и още една националка на „жълто-сините“ – либерото Жана Тодорова, ще се срещнат с представителите на медиите утре в София.

Пресконференцията е с начален час 11:00 на 15 ноември в Пресклуб България на националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

В понеделник „жълто-сините“ заминават за Франция, където във вторник ще се изправят срещу френския шампион Безие (Безие) в първа среща от груповата фаза в най-престижната клубна надпревара на континента.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32
Асен Златев

Асен Златев - олимпийски шампион от Москва 1980

Легендата Асен Златев е роден на 23.05.1960 година в село Царимир. Асен Златев е олимпийски шампион от Москва през 1980 година в категория до 75 кг.  На 11-годишна възраст постъпва в Спортното училище „Васил Левски“ с първата група по вдигане на тежести, ръководена от Ганчо Карушов. Носител е на три златни медала от световни първенства и пет от..

обновено на 18.07.24 в 14:58
стазион

"Ботев" гостува на "Марибор" с гол аванс

"Ботев" (Пловдив) гостива на "Марибор" в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе от 21:15 часа тази вечер на стадион „Людски врът“.. "Ботев" победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на „жълто-черните“ в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. „Канарчетата“ стигнаха до..

публикувано на 18.07.24 в 14:13