Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Добрич призова протестиращите да не нарушават обществения ред

Протестното шествие в Добрич
Снимка: Мая Щърбанова

Кметът на община Добрич Йордан Йорданов призова протестиращите граждани да се въздържат от нарушаване на обществения ред. И при двата досегашни протеста в Добрич се стигна до гражданско неподчинение.

От Областната дирекция на МВР обявиха, че вчерашният протест, а и днешният, са незаконни, тъй като за тях няма уведомление до общината.

Общината, Общинският съвет и Областната дирекция на МВР нямат правото да забранят или възпрепятстват провеждането на протестни действия, заяви кметът на община Добрич Йордан Йорданов и допълни:

„Нашата отговорна задача е да осигури опазването на обществения ред и да не се допускат провокации и инсинуации, също така да не се допускат и вандалски прояви“.

След гражданското неподчинение, довело до блокирането на пътя Добрич – Варна в понеделник вечерта уведомлението за протести до края на седмицата беше оттеглено от организаторите, припомни старши комисар Никола Панчев.

„Ние сме за върховенството на закона и за спазване от всеки един протестиращ или друг гражданин. Не е използвана физическа сила и помощни средства спрямо участниците в протеста“.

За нарушаване на закона за движение по пътищата до този момент са били съставени актове на 13 собственици на автомобили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!