Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България направи 1:1 като гост на Кипър

България завърши наравно 1:1 срещу Кипър в Никозия в мач от група 3 в Лига „C“ от турнира  „Лига на нациите“. Голът отбеляза Панагьотис Закариу в 24-ата минута. България изравни минута преди края на мача от дузпа, изпълнена точно от Николай Димитров.

„Лъвовете“ изиграха слабо първо полувреме, но показаха различно лице през втората част, когато шведският рефер Ал Хаким изигра ключова роля, подминавайки с лека ръка две чисти дузпи за нашите.

Така съдбата на първото място в групата ще се реши в последните мачове. България има 10 точки и остава на второ място след Норвегия, които също направиха 1:1 в другия мач от групата срещу Словения. По този начин националите ни ще се надяват на победа над словенците в понеделник на Националния стадион „Васил Левски“, а в същото време Норвегия не трябва да побеждава Кипър като гост, за да можем да завършим на първо място в групата.

Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев обаче ще пропусне мача със словенците заради натрупани жълти картони.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Иван Пашов

"Черно-белите" фенове на среща с Иван Пашов в четвъртък

Феновете на "Локомотив" (Пловдив) ще имат среща с кандидат-собственика на клуба Иван Пашов. Тя ще се проведе от 18:00 часа в четвъртък на Трибуна "Бесика". Привържениците ще изслушат плановете на строителния предприемач за бъдещето на "Локомотив" и ще му зададат своите въпроси. Временният наставник Христо Златински ще води отбора срещу "Ботев" (Враца)...

публикувано на 15.10.24 в 16:55
Васил Бачев в борба за топката

"Академик" загуби като гост на "Берое"

БК "Академик" загуби гостуването си на "Берое" със 73:85 в среща от втория кръг в НБЛ. "Академик" беше без Томислав Минков и Йоанис Киркилис, които бяха с контузии. Лошо започна първата част за пловдивчани и "Берое" поведе с 30:15. Втората четвърт беше спечелена с 20:17 от "Академик", който взе и третата част с 18:12. В последната четвърт "Берое"..

публикувано на 15.10.24 в 09:27

"Мечтанието" на пловдивските олимпийски шампиони

В поредното октомврийско издание на предаването Клуб "Неделя" наши гости бяха спортният журналист Диян Никифоров и неговият син Димитър Петков, а поводът да ги поканим бе съвместната им книга.   "Мечтанието" е художествено-документален роман, на страниците на който ще прочетем не просто спортните постижения на 12-те олимпийски шампиони на..

публикувано на 14.10.24 в 15:58

"Ботев" започва защитата на Купата срещу "Миньор"

"Ботев" ще започне защитата на Купата на България с гостуване на "Миньор" (Перник). "Чуковете” елиминираха "Вихрен" (Сандански) след успех с 2:1. Двубоят от 1/16-финалите на турнира ще се изиграе в периода 29-31 октомври. Преди това „канарчетата” ще имат две шампионатни домакинства на стадион „Христо Ботев” — срещу "Славия" и "Черно море"...

публикувано на 14.10.24 в 14:10
След 0:0 с Люксембург националите излизат в Белфаст срещу Северна Ирландия

"Лъвовете" отлетяха за Белфаст от Летище "Пловдив"

Българският национален отбор по футбол замина за Белфаст с чартърен полет от Летище "Пловдив". Селекционерът Илиан Илиев не говори пред медиите, а в състава има едно ново име – Ангел Лясков. Левият защитник на Локомотив (Пловдив) беше извикан вчера по спешност, след трима отпаднаха поради наказания заради натрупани жълти картони. На мача с Люксембург в..

публикувано на 14.10.24 в 11:44