Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ше накараме КФН да преживее унижението, на което подложи нас

Йонко Иванов
Снимка: БГНЕС

КФН оповести, че ще е готова да да отложи влизането на ситевата бонус- малус при застраховането на колите, както и да работи по корекция на предложението, което предизвика огромно недоволство сред шофьорите.

Въпреки това от техните организации не изключват протести, защото са с епочувствали унизени от незачитането и манипулациите, на които са подложени, каза Йонко иванов, председателна асоцияцията на преподавателите по авто- мото подготовко.

Първо, никой не е убеден и така както се даде пресконференция, че бонус-малус влиза в сила не е излязъл и да каже, че бонус-малус се забранява. Второто, което е вчера нямаше обсъждане, в никакъв случай това не беше обсъждане. Това беше едно активно мероприятие, познато от близките 25 – 30 г. назад, което бе предшествано с привикване на хората, които се занимават с темата пътна безопасност в офиса на Комисията по финансов надзор не, за да бъде чуто тяхното становище и мнение, а, за да бъде чуто кой е „за” и кой „против” системата. И тези, които бяха „за” вчера бяха наредени на първата редичка пред този голям президиум от 15 човека, те не зададоха въпроси, те не питаха, те просто казваха „ау, ау, ау” колко е хубаво, колко е добро!

Според Иванов има тайна формула има на бонус-малуса тези пари къде ще отидат и как ще бъдат преразпределени. Те казват, че има някакъв равен старт, но за нас хората, които се занимаваме и които що годе разбираме от това виждаме, че едни много – много милиони от порядъка на 200 млн. ще влязат в джоба на застрахователите.  Искам да се знае, че този бизнес застрахователният има две важни условия – да обезщети този, който е пострадал и да накаже с финансов  ресурс този, който е направил нарушението. Не е в техния обсег по Закона за движението по пътищата. 

Това унижение, което ние го изпитахме, предполагам, че улицата ще ги накара да го изживеят вътрешно сами в себе си. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

В РСМ няма дебат, а състезание по омраза срещу българите

В кампанията за парламентарните и президентските избори в Република Северна Македония (РСМ) значително място е отделено и на отношенията с България заради готвените промени в конституцията на страната, признаващи българско малцинство. Темата коментира  журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков . "Българските граждани и в най-лошите..

обновено на 19.04.24 в 16:36
Калоян Стайков

Реформите за либерализацията на тока са в омагьосан кръг

Реформата е заложена в П лана за възстановяване устойчивост (ПВУ) , а това беше основното обяснение през миналата есен да се бърза със законодателните промени. Още тогава посочихме, че самият проект на Закон за изменение и допълнение на З акона за енергетиката е само една малка част от реформата. Т огава..

публикувано на 19.04.24 в 16:15

Либерализацията на тока ни освобождава от крепостничество

Народното събрание отново отложи първата стъпка към либерализиране на пазара на ток за битовите потребители . Недостатъчно добре подготвена процедура за промяната и риск от сериозно поскъпване на тока бяха причините, които изтъкнаха от БСП, ГЕРБ, ИТН, след като ПП-ДБ единствени се обявиха против отлагането. Това е страх от несвършената..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

Офисът на Dreamix в Пловдив празнува първи рожден ден

Най-бързо растящата софтуерна компания у нас – Dreamix, затвърждава присъствието си в Пловдив и ще отпразнува годишнината от отварянето на офиса си в града. Събитието ще се състои на 19 април с коктейл с начален час 16:30, а локацията е бизнес сграда Регус, Каменица парк, бул. “Източен” 59. Очаква да присъства мениджмънта на компанията, много от..

публикувано на 19.04.24 в 15:58

Румен Радев се опитва да пази страната от конституционни кризи

Поканата на президента Румен Радев за разговор със служебния премиер по предлаганите промени в правителството е съвсем логична, за да се чуят подробно аргумените за тях, каза в предаването "Точно днес" Явор Гечев - съветник на държавния глава и бивш служебен министър на земеделието. Процедурата по назначаване на кабинета също включваше консултации,..

публикувано на 19.04.24 в 11:38