Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марица и ВакъфБанк очакват пълна зала и интересен сблъсък

За нас е привилегия да играем с голям отбор като ВакъфБанк. Играем срещу най- силния отбор в света и смятам, че трябва да покажем всичко най- добро, на което сме способни, за да зарадваме всички, които ще ни гледат в Колодрума. Това каза треньорът на Марица Иван Петков преди утрешния мач в Колодрума.

"Липсата на конкуренция в нашето първенство е очевидна и ми е трудно да говоря на тази тема, дано и другите български отбори се засилят, за да стане българското първенство по- силно. Ние търсим варианти за силни мачове, затова ходим да играем контроли с отбори от близки до България страни. Трябва да поддържаме форма, с която да се представяме в Европа", заяви Петков.

"Работата ми в националния отбор не пречи на тази в Марица, дори ме държи в тонус през цялата година. Искам да благодаря на моите помощници за това, което вършат в мое отсъствие", добави Петков. 


Нася Димитрова, капитан на Марица:

„Надявам се утре да се представим достойно срещу един толкова класен отбор. Само преди две седмици те спечелиха Световното клубно първенство. Искаме да зарадваме всички зрители и да изиграем хубав мач.“

Катлийн Вайс, разпределител на Марица:

„Нямаме търпение за първия ни домакински мач в Шампионската лига. Да, знаем, че играем с най-добрия отбор в света в момента и затова ще дадем всичко от себе си. Надявам се да стане един спектакъл и да зарадваме пловдивската публика.“

Джовани Гуидети, старши-треньор на ВакъфБанк:

„Искам да благодаря на Марица за чудесната организация, всичко е страхотно. Ние сме готови за мача утре. Очаквам да има много публика и да стане добър двубой. Марица разполага с много добри състезателки и отборът ще направи всичко възможно да се представи добре пред своите фенове.“

Мелис Гюркайнак, капитан на ВакъфБанк:

„Много се радвам да съм тук, залата е много хубава. За нас наскоро завърши Световното клубно първенство, което спечелихме и първата ни задача за сезона е изпълнена. Това, което ни предстои сега е да обърнем внимание на Шампионската лига. Вълнуваме се, че сме тук и че ще играем срещу Марица. Очакваме с нетърпение този мач.“

Милена Рашич, център на ВакъфБанк:

„Радостна съм, че съм за първи път в Пловдив, това е един много красив град. Успяхме да видим залата. Направи ми впечатление, че е голяма и хубава. Надявам се да има доста хора утре в Колодрума и да направим един хубав мач.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Дария Павлюк

Пето, шесто и осмо място за българите на СП в Пловдив

Три български лодки извоюваха призови класирания от първата сесия с финали на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г., юноши и девойки в Пловдив. Дария Павлюк е пета в света на едноместно кану 1000 м при девойките. Тя записа най-предното българско класиране до момента. След първите 250 м се движеше на позиция за медал, а в заключителните..

публикувано на 19.07.24 в 17:34
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32
Асен Златев

Асен Златев - олимпийски шампион от Москва 1980

Легендата Асен Златев е роден на 23.05.1960 година в село Царимир. Асен Златев е олимпийски шампион от Москва през 1980 година в категория до 75 кг.  На 11-годишна възраст постъпва в Спортното училище „Васил Левски“ с първата група по вдигане на тежести, ръководена от Ганчо Карушов. Носител е на три златни медала от световни първенства и пет от..

обновено на 18.07.24 в 14:58
стазион

"Ботев" гостува на "Марибор" с гол аванс

"Ботев" (Пловдив) гостива на "Марибор" в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе от 21:15 часа тази вечер на стадион „Людски врът“.. "Ботев" победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на „жълто-черните“ в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. „Канарчетата“ стигнаха до..

публикувано на 18.07.24 в 14:13