Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев ухажва звездата на Царско село

Ботев (Пловдив) се прицели в звездата на Втора лига и Царско село Георги Минчев. Нападателят, който към днешна дата е голмайстор на втория ни ешелон, е желан от "канарчетата" още сега. Трансферът обаче вероятно ще стане много трудно, защото таранът е основното оръжие на Царско село в битката на тима за промоция в елита.

Добрата новина за Ботев е, че договорът на Георги Минчев изтича в края на сезона, което означава, че ръководството на втородивизионния тим все пак би разгледало оферта за нападателя, защото той ще се превърне свободен агент през лятото.

На този етап от Ботев не бърза да води каквито и да е преговори за Минчев, съобщава "Меридиан мач". Такива ще стартират още в началото на януари, когато "жълто-черните" ще имат право да разговарят и със самия футболист, защото тогава ще остават по-малко от 6 месеца от настоящия му контракт с Царско село.

Самият футболист не иска да остава при лидера във Втора лига, а му се играе в клуб с богата история и многобройни фенове.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Петър Лесов

Петър Лесов е най-младият ни олимпийски шампион

Легендарният ни боксьор Петър Лесов е р оден на 12.09.1960 година в град Раковски. На втори август 1980 година, когато е на 19 години 11 месеца и 20 дни, извоюва титлата по бокс на Олимпийските игри в Москвав категория до 51 кг. Така става най-младият олимпийски шампион между българите. Той е двукратен европейски първенец за мъже, шампион от Първото..

публикувано на 19.07.24 в 14:03

"Ботев" напред в Лига Европа след 2:2 като гост на "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) елиминира "Марибор" след 2:2 на реванша в Словения и сбщ рез ултат 4:3 продължава във втория предварителен кръг на Лига Европа. Там героите на Душан Керкез ги очаква гръцкия Панатинайкос. Носителите на Купата на България се оказаха догонващи в резултата още в 13-ата минута, когато Ян Репас реализира за домакините, но през втората част..

публикувано на 18.07.24 в 23:32
Асен Златев

Асен Златев - олимпийски шампион от Москва 1980

Легендата Асен Златев е роден на 23.05.1960 година в село Царимир. Асен Златев е олимпийски шампион от Москва през 1980 година в категория до 75 кг.  На 11-годишна възраст постъпва в Спортното училище „Васил Левски“ с първата група по вдигане на тежести, ръководена от Ганчо Карушов. Носител е на три златни медала от световни първенства и пет от..

обновено на 18.07.24 в 14:58
стазион

"Ботев" гостува на "Марибор" с гол аванс

"Ботев" (Пловдив) гостива на "Марибор" в мач-реванш от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят ще се играе от 21:15 часа тази вечер на стадион „Людски врът“.. "Ботев" победи словенския си съперник с 2:1 в първата среща. Така завръщането на „жълто-черните“ в своя дом за мач от европейските клубни турнири бе успешно. „Канарчетата“ стигнаха до..

публикувано на 18.07.24 в 14:13
Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева

Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева - шампионките от Монреал 1976

Легендите Стоянка Груйчева и Сийка Келбечева са олимпийски шампионки от Игрите в Монреал през 1976 година. Сийка Келбечева е родена в град Рудозем на 1 декември 1951 година. Със спорт  започва да се занимава на 19 годишна възраст, когато нейна колежка я запознава с гребането. По това време Сийка учи математика в Пловдиския университет. Стоянка Гуйчева..

публикувано на 18.07.24 в 12:40