Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Ден след ден" в средата на седмицата

Чувствителността към опазването на дърветата в Пловдив днес пролича на два пъти. В единия случай граждани се възмутиха и сигнализираха за рязане на дървета по бул. „Мария Луиза“, където тече ремонт на тротоари и зелени площи. Другият е от бул. „Свобода"-там бяха изрязани тополи заради това, че са стари и опасни. Въпреки разгласата за акцията-и  тук за околните остана съмнение, че покрай старите и опасни дървета се режат и здрави.

 Спорът за това кой има право да прави проекти за реконструкция на кино „Космос“ продължава и отдалечава в бъдещето началото на същинската работа. Общината обаче задвижва процеса по обновяване на пространството около сградата. Днес се разбра, че до края на месеца ще бъде обявен конкурс за проект.

В работата си учителите са подложени на сериозен стрес. Този неоспорим факт припомнят синдикалисти, които предлагат програма за рехабилитация на педагогическите специалисти. За осигуряването и ще се водят преговори с Министерството на финансите. За съдържанието на програмата ще разговаряме с Юлиян Петров, лидер на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“.


Още от категорията

"Ден след ден" на Димитровден - преди цветята са проблемите

На Димитровден в „Ден след ден“ ще говорим:   Медицинският анти-ковид щаб при Областната управа в Пловдив заседава днес – с какви решения излезе очакваме да ни каже Антония Попова. Заместник кметът Анести Тимчев отчита социалната политика на община Пловдив от началото на мандата си – Веселина Пеева го чу, за да научим всички. Кое..

публикувано на 26.10.20 в 14:11

"Вход свободен" - празничен делник

В празничния понеделник ще се запознаем с традииците и обичаите, съпътстващи Димитровден.  Предстои ни среща и със Светла Панайотова. Тя от своя страна ще ни разкаже повече за паневритмията.  Ще се усмихнем с рубриката "Предразсъдъци и следразсъдъци", а за финал ще ви издадем някои интересни факти, които ще ни напомнят, че света, в който живеем е..

обновено на 26.10.20 в 09:59

Право напред в новата седмица "Точно днес"

Понеделник е ден за празник. Поне за тези, които носят името на свети Димитър и за строителите, които почитат небесния си покровител. Празникът ще усетим с настроението на хората в един от най- уникалните пловдивски храмове с репортажа на Димитър Владимиров от Стария град.  Ще го честитим  и на председателя на Камарата на строителите в Пловдив Пламен..

обновено на 25.10.20 в 18:39
Светозар Гледачев

Клуб "Неделя" за тръгналите и оставащите

Днес в предаването ви срещаме с пловдивския поет в емиграция Ангел Попгеоргиев. Говорим за това какво дава и какво взима животът в чужбина, за корените и свободата на избора, за тръпката на тръгването и вечния зов за завръщане. Финансовият експерт Светозар Гледачев гостува във втората част на предаването, за да сподели прогнозите си за тъмните краски..

публикувано на 25.10.20 в 11:44

"Амадеус" ни носи щастие в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“, защото тази събота ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман, по сценарий на Питър Шафар, е емблематичен филм, разказ не само за човека – музика Моцарт и..

обновено на 25.10.20 в 11:11