По пътя на осмицата с „Вход свободен“

Книгата “По пътя на осмицата”, ще бъде представена тази неделя, в Пловдив. Разговаряме с авторката Павлина Узунова. От двадесет години тя живее в Германия, където е работила като преподавател по немски език, а в момента ръководи маркетингови кампании в..

публикувано на 26.05.23 в 09:30

За желаното и възможното "Точно днес"

Политик, правозащитник, историк и световен цигулар гостуват в предаването в петък сутринта за разговор по темите на деня. Говорим за съдебна реформа и политически иновации с Мария Капон, която преди ден озадачено възкликна, че неин сигнал за злоупотреби..

публикувано на 25.05.23 в 16:36

За рицарите на книгата и джентълмените в политиката

Празникът на буквите 24-ти май, Международния Букър на Георги Господинов и лекото разведеляване на политическата сцена  тази седмица отвориха прозорец към не чак толкова ограничения хоризонт за разговори у нас от избори до избори. Думите днес в..

публикувано на 25.05.23 в 14:45

"Вход свободен" - рестартираме работната седмица

Какво ни движи, какво е добре за нас, какво не е, как да чуваме вътрешния си глас и да се доверим на насладата да бъдем себе си? Това са част от въпросите на днешния ден, които звучат в главите ни и са все по - объркващи в напрегнатото ежедневие. “ Между..

публикувано на 25.05.23 в 09:30

„Точно днес“ на Спасовден - протести и занаяти

На големия християнски празник Възнесение Господне, който народът ни нарича Спасовден, а за шофьорите е професионален празник, се движим по оста на темите и конфликтите на деня. И четвъртък сутрин във фокуса на вниманието ни продължава да е..

обновено на 24.05.23 в 19:18

За Духа и Словото "Ден след ден"

24 май е  Великден на духа и на просветата . Така го нарича Иван Вазов. А времето е доказало, че буквите и религията са спасили българския народ. Буквите са знак и магия. А словото е огън и меч. То величае и убива. От нас зависи как ще го употребим. За..

публикувано на 24.05.23 в 14:52

За празника на буквите днес във "Вход свободен"

В Деня на българската просвета и култура Ви призоваваме да останете в компанията ни, за да споделим следобедът си заедно.  Посвещаваме предаването на празника, който винаги е бил повод да се гордеем! С напредването на технологиите обаче, във времето на..

публикувано на 24.05.23 в 09:42

"С "Върви, народе възродени" - "Точно днес"

24 май - Деня на Светите  първоапостоли Кирил и Методий, на буквите и културното просветление, с „В ърви, народе възродени“ -  като  молитва, изпитание и кръст, който всеки българин носи в сърцето си. Защото Денят на светите братя Кирил и..

публикувано на 23.05.23 в 17:13

Различните възможности в "Ден след ден" на 23 май

В опит да излязат от патовата ситуация в политиката, политиците „родиха“ нов формат – правителство, което ще работи поне 18 месеца, а премиерът ще се сменя на 9 месеца. Какво представлява анонсираното правителство на ротационен принцип и има ли то..

публикувано на 23.05.23 в 14:45

Спорт и изкуство във „Вход свободен“

С Румяна Киризиева от „BG Бъди активен“, говорим за началото на MOVE Week, седмицата на физическата активност и спорта, която стартира на 22-ри май. Коментираме и съпътстващите събития, свързани с инициативата „Спорт без отпадъци“. Очаквайте в..

обновено на 23.05.23 в 09:44