Есенно изобилие „Точно днес“

Природните дарове на есента носят изобилие от вкусове и веселие. Есента на 2020-та година ще запомним с ограничения и отговорност на първо място за собственото ни здраве и грижа за околните. След новините в осем е срещата ни в ефира с д-р Иван..

публикувано на 26.10.20 в 15:35

"Ден след ден" на Димитровден - преди цветята са проблемите

На Димитровден в „Ден след ден“ ще говорим:   Медицинският анти-ковид щаб при Областната управа в Пловдив заседава днес – с какви решения излезе очакваме да ни каже Антония Попова. Заместник кметът Анести Тимчев отчита социалната политика на..

публикувано на 26.10.20 в 14:11

"Вход свободен" - празничен делник

В празничния понеделник ще се запознаем с традииците и обичаите, съпътстващи Димитровден.  Предстои ни среща и със Светла Панайотова. Тя от своя страна ще ни разкаже повече за паневритмията.  Ще се усмихнем с рубриката "Предразсъдъци и следразсъдъци", а..

обновено на 26.10.20 в 09:59

Право напред в новата седмица "Точно днес"

Понеделник е ден за празник. Поне за тези, които носят името на свети Димитър и за строителите, които почитат небесния си покровител. Празникът ще усетим с настроението на хората в един от най- уникалните пловдивски храмове с репортажа на Димитър Владимиров..

обновено на 25.10.20 в 18:39
Светозар Гледачев

Клуб "Неделя" за тръгналите и оставащите

Днес в предаването ви срещаме с пловдивския поет в емиграция Ангел Попгеоргиев. Говорим за това какво дава и какво взима животът в чужбина, за корените и свободата на избора, за тръпката на тръгването и вечния зов за завръщане. Финансовият експерт..

публикувано на 25.10.20 в 11:44

"Амадеус" ни носи щастие в "Звукът на киното"

Истински празник не само за любителите на филмовата музика, а за всички меломани, предстои в „Звукът на киното“, защото тази събота ще слушаме музиката на Моцарт. Всеки вече е разбрал – предстои саундтракът на „Амадеус“. Шедьовърът на Милош Форман,..

обновено на 25.10.20 в 11:11

"Шейкър" - утро с отложен старт

Последното неделно утро на октомври споделяме с ранбудните, с нетърпеливите, които попиват красота от все още меката есен! Леко носталгично, но повече уютно е усещането по това време на годината. Към всичко добвяме и този допълнителен час сън днес,..

обновено на 24.10.20 в 16:22

Финалът на работната седмица с „Ден след ден“

От 15 до 17 часа в следобедната програма на Радио Пловдив ще говорят медици, които откликват на призива на Здравното министерство и на Университетската болница „Св. Георги“ да помогнат на колегите си в Covid – отделението на Инфекциозната клиника...

публикувано на 23.10.20 в 14:35

Петъчна разходка с „Вход свободен“

Докато съвременната наука ни брои сетивата, ние активно използваме онези, с които си служим най-добре. Днес говорим за „Разходката на Джейн“, второ издание, този път в Тютюневия град. Един проект на Сдружение „БГ Бъди активен“ и Free Plovdiv..

обновено на 23.10.20 в 09:28

Какви филми гледаме „Точно днес“

Какви сънища ще сънуваме  в единия час спечелено време тази неделя. Розови, кошмарни, или никакви.  И до сънуване ли ни е ? Защото пак ще превъртаме  стрелките на часовниците.  И ще  продължим да броим коронавирусните. Как ще ни  повлияе тази..

публикувано на 22.10.20 в 16:57