Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Половин Асеновград е без вода заради авария

| обновено на 11.02.19 в 11:48

Половин Асеновград е с нарушено водоподаване днес заради аварийна подмяна на магистрален водопровод по централната улица "Христо Ботев" в града. 

Заради ремонта без вода са кварталите "Изток", "Запад", "Баделема" и част от квартал "Свети Георги" и центъра .

Рехабилитира се 70-метрово трасе по най-проблемния участък между улиците "Александър Батенберг" и "Панайот Сребров". В момента на място работят четири екипа на местното водно дружество. Разкопаването се налага заради множеството аварии в района, които често остават жителите на двата големи асеновградски квартала "Изток" и "Баделема" без вода, обясни зам.-началникът на ВиК в Асеновград Иван Трайков.

Освен смяна на старата водопроводна тръба с нова, строително-ремонтните дейности предвиждат още подмяна на спирателен кран и възстановяване на пътната настилка.

От местното водно дружество уверяват, че ремонтът ще приключи до края на деня и водоподаването ще бъде възстановено. 


Още от категорията

Обсъждат бъдещата сграда на Математическата гимназия

На общо събрание на Училищното настоятелство на пловдивската Математическа гимназия  ще бъде представено заданието за бъдещата сграда на училището.  Проектът съдържа изискванията на училището за броя на класните стаи и всички останали съоръжения, които са част от учебния процес.  След обсъждането заданието ще бъде внесено в Община Пловдив , за да..

публикувано на 25.02.20 в 09:18

Унищожават пернатите от фермите, заразени с птичи грип

От днес започва умъртвяването на птиците от фермите в Трилистник и Пъдарско, където бе открито наличие на птичи грип.  Във фермата в с. Трилистник се отглеждат над 55 000 кокошки носачки, а в обекта в с. Пъдарско - 11 600 патици.  „Трябва бързо да се справим със заразата, за да не се разпространи. За целта е забранено всякакво движение на птици..

публикувано на 25.02.20 в 09:14

Радио Пловдив спира протеста си след обещание за достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в БНР ще бъдат увеличени , заяви генералният директор на националното радио Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив.  В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия, заради полученото най-ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

обновено на 25.02.20 в 08:50

Жената, приета в инфекциозна клиника, няма коронавирус

60-годишната жена, настанена в Инфекциозна клиника към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, е здрава. Резултатът от изследването й за наличие на коронавирус е отрицателен , съобщи пред Радио Пловдив проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Той допълни, че в страната има достатъчно тестове за наличие на..

публикувано на 25.02.20 в 08:46

Ученици от Математическата гимназия са под карантина заради коронавируса

От днес под 14-дневна карантина в домашни условия са поставени 20 ученици от математическата гимназия в Пловдив и 2-ма техни преподаватели, които са се върнали снощи от Италия.  Учениците от 11 и 12 клас са били на обучение в район, където се разпространява коронавирусът. Децата са добре, нямат висока температура и каквито и да е..

обновено на 25.02.20 в 07:37