Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Еволюцията не спира във "Вход свободен"

„В дългата история на човечеството са оцелявали онези, които са се научили да си помагат и да импровизират най-успешно.“, казва Чарлз Дарвин, а ние се съгласяваме с думите му и ги  приемаме за мото на днешния "Вход свободен"!

В международният ден на еволюцията, разглеждаме различни аспекти на процеса и разсъждаваме върху бъдещето. 

 Плуването като  най-щадящ и укрепващ организма ни спорт, разглеждаме днес. "Вход свободен" гостува на един от закритите басейни в Пловдив, за да се уверим в ползите за качеството на живот, които трупаме във водна среда.

Покана за концерт-изложба в Етнографския музей, ще направим с помощта на почетният консул на Италия в Пловдив - Джузепе Де Франческо.Събитието с вход свободен, представя многообразието от художествени и музикални традиции на различните  региони в Италия, обединени от общия вкус към красота и стил.
Още от категорията

С мартеници "Точно днес"

Няма разделение поне по обичта към този ден и ритуала с връзването на мартеница - за здраве в очакване на пролетта. Тя идва ва 22 март, малко преди обяд, а дали времето през месеца ще е лесна или по - трудна раздяла със зимата ще чуем в месечната прогноза на НИМХ рано сутринта. Рано ще си кажем и Честита баба Марта с всички гости на предаването и с..

публикувано на 28.02.21 в 17:23

Клуб "Неделя" - на прага на месец март

В последния ден от месец февруари сме ви подготвили много и разнообразни теми, с които да изпратим и уикенда, и най-краткия месец от годината.  Ще ви срещнем с Ана Адамова – програмен директор в български център за нестопанско право, а тя ще ни разкаже повече за един конкурс за смели идеи, в който могат да се включат всички желаещи от 16 до 24 годишна..

публикувано на 28.02.21 в 08:53

В очакване на март с „Шейкър“

И понеже движението напред е спасението, в предаването тази сутрин, ще правим прогнози. Мартенската такава ни очаква, със Стефи Недевска. Специален месец ще бъде този март, с визия и влияние за следващите няколко месеца. Кино и психодрама е специалната ни задача. Говорим с психолога Инна Бранева и Константин Бандеров. На 11 март, тук в..

обновено на 27.02.21 в 16:03
Преди пролетта

"Ден след ден" с политика, бит и кино

В последния петък на февруари в "Ден след ден" ще говорим: За готовността на Републиканци за България да се яви на парламентарния вот, политиките, които ше застъпва и лицата, с които ще го прави – очаквайте в ефир водачът на кандидат депутатската листа на партията за Пловдив доц. Христо Димитров. Как ВиК Пловдив започва  да се справя с..

публикувано на 26.02.21 в 14:23

"Вход свободен" на крачка от пролетта

Днес в предаването се отдаваме на пролетното настроение! В очакване на щъркелите, треската за мартеници и жадувания край на локдауна няма как да не бъдем усмихнати и позитивни.  Красимир Лозанов от издателска къща "Жанет- 45" ще ни ориентира кои ще бъдат литературните деликатеси за март. Ще научим какво е експертното мнение на финансовия анализатор..

обновено на 26.02.21 в 09:26