Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Точно днес" по пловдивски отлично и с посока

Снимка: Daniel Chobanov photos

На 13 февруари зарязваме фаталистичните настроения и откровено говорим за успехи, новости и ...избори.

Програма "Точно днес" с гост Александър Ангелов от Центъра за творческо обучение. Разказваме за постижението Пловдив и страната ни да са сред отличниците на Гугъл обществото в Лондон. 200 учители от града получават сертификати по програмата "Училище в облака".

Европейският парламент отброява точно днес 100 дни до изборите през май. Говорим със социолога проф. Иван Чалъков от ПУ за опасенията у нас да последват атаки от руска страна на евровота и в отчитането на резултатите. 

В "Чуй Европа" Антоанета Петричанска разказва за електронните здравни досиета и как ще задейства европейския здравен пазар.

"Великите европейци" на Пламен Асенов е с продължение на разказа за римския поет Вергилий.

Отиваме на изложба-живопис в галерия "Аспект" - Олга Петрова представя новото сътрудничество с Живко Мутафчиев, художник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Горещници по различни скали "Точно днес"

Горещо е. Седмицата започва с ново предупреждение за температури над 40 градуса, пожарите нагорещиха земята още, а на обществения хоризонт няма лятна ваканция за политическите скандали. Следим ситуацията в Средногорието, където четири дни продължи битката с мигриращите във всички посоки пламъци. Ще включим в предаването с най- актуална информация..

публикувано на 14.07.24 в 18:52
Николай Пеев

Клуб "Неделя"- приказки от бъдещето

Днес в Клуб "Неделя" ще ви срещнем с младия писател фантаст Николай Пеев. Той ще представи своята нова книга "Пепеляшка: окабелена".  Ще поговорим за приказките от бъдещето и  дали докато сънуваме мечти в настоящето , има опасност да се събудим в  кошмара на фантастична реалност. За литературата и нейните различни проявления и за  неутолимото..

публикувано на 14.07.24 в 12:20

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39