Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В момента не се прави нищо, тъй като застрахователят не си е свършил работата

Пожарът във Войводиново не е умишлен, нито един от работниците няма да остане без работа

Според Екшън план 30 - 35 работници започват работа в другата база на предприятието, също във Войводиново, по - късно ще бъдат наети още 20 - 30

Снимка: БНТ

Нито един от от 220-те работници няма да остане без работа. До една година ще можем да възстановим всичко във вида, в който е бил. Това заяви пред Радио Пловдив собственикът на изгорялото месопреработвателно предприятие във Войводиново Петков Петков

В първото си интервю за медия след пожара в нощта срещу понеделник предприемачът обяви, че вече има разработен Екшън план, но засега той не може да бъде приложен, докато застрахователят не си свърши работата бързо. Застраховката на предприятието е на 100 % и е направена съгласно оценката на застрахователя, подчерта Петков. Той допълни, че в момента не може да бъде предприето нищо, докато застрахователят не прецени какво може да се прави.

По никакъв начин няма да останат хората на улицата, категоричен бе Петков. Съгласно екшън плана 30 до 35 от работниците ще останат на работа. След това ще бъдат привлечени още 20 – 30 души, за някои от останалите вече е намерена работа. Новата дейност ще започне в друга база, пак във Войводиново, която предприятието има. В началото това ще е мини вариант на дейността в изгорялата база, обясни собственикът.

Амбицията ни е да възстановим фабриката, а голяма част от работниците лично заявиха желание да се върнат на работа, посочи Петко Петков. Той уточни, че те все още не са освободени от работа, а той лично с колеги от бранша са ангажирани да им търсят работа чрез служба за подбор на персонала.

Петков категорично отхвърли версията за умисъл в този пожар. Той смята, че е много непрофесионално някой да мисли, че по този начин може да вземе професионален дял

Предприятието ни е на 60 декара площ, имаме денонощна охрана и навсякъде имаме охранителни средства, подчерта собственикът на изгорябото месоспреработвателно предприятие и посочи, че очаква разследващите да си свършат работата.

Петков разказа личните си впечатления за вечерта на пожара.

Излизайки от офиса, вдясно някъде горед видях пламък. На секундата подадох сигнал на тел. 112 . Оттам нататък нека разследващите да си свършат работата. Лично главният енергетик изключи електрозахранването по настояване на пожарникарите, обясни още Петков. 

Щетите за мен са огромни, тотални, обяви пред Радио Пловдив собственикът на предприятието. Офис сградата е почти запазена, но цялото производство е тотално унищожено. Там, според пожарникарите, се е развила температура да 1000 градуса.

Охладеното и замразено месо в складовете е изцяло унищожено. Остатъците обаче трябва да бъдат премахнати, за да не се сгинге до екокатастрофа. Все още никой не е влязъл в изгорялото предприятие, подчерта Петков. 

Той посочи, че животните, които са били в предприятието, са спасени, а колеги от бранша са помогнали те да бъдат усвоени.

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Жена пострада в пътен инцидент

40-годишна жена е откарата в болница за преглед след пътен инцидент, който стана по-рано тази сутрин на кръстовището до Аграрния университет в Пловдив.  Жената е шофирала автомобил Пежо, който се е сблъскат с камион, управляван от 50-годишен мъж. По предварителни данни шофьорът на камиона е отнел предимството на автомобила.  Алкохолните проби на..

публикувано на 03.10.24 в 10:39

Разпитват директора на Смолянския театър отново

Разпитват директора на Смолянския театър Румен Бечев отново заради схема, източила около 1 млн. лв. Той е призован да се яви повторно в полицията, но не е задържан. Няма и повдигнато обвинение. Това заявиха от пловдивската окръжна прокуратура. Припомням, че Румен Бечев беше доведен снощи в Пловдив с полиция. Това се случи след като проверка..

публикувано на 03.10.24 в 10:10

Безплатен диспут за приоритетите на 51 НС по Радио Пловдив

Днес по Радио Пловдив ще се проведе безплатен диспут от предизборната кампания за предсрочните избори за 51 Народно събрание. Началото на диспута е след новините в 10 часа, а темата: „Предизвикателства, управленски приоритети и политики в 51 НС. България по пътя на успеха - стабилност и развитие. “ В диспута ще участват представители на..

обновено на 03.10.24 в 07:12

Открива се фестивалът "Летерапопули"

Пилотното издание на фестивала за световна литература „Летерапопули“ стартира в Пловдив. До 7 октомври на емблематични за Старинен Пловдив пространства и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ пловдивчачни ще могат да се срещнат със съвременни писатели от цял свят.  Първи гости на тазгодишното есенно издание ще бъдат Хосе Мануел Фахардо –..

обновено на 03.10.24 в 07:12

Карлово почита с изложба Евлогий и Христо Георгиеви

Община Карлово и Историческият музей организират изложбата „Евлогий и Христо Георгиеви – големите дарители на България“. Откриването е на 3 октомври 2024 г. от 17.00 часа в Историческия музей. В 10 пана, разположени в банери експозицията представя основни моменти от живота, стопанската, обществената и благотворителната им дейност. Акцент в изложбата..

обновено на 03.10.24 в 07:11