Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изображения и отражения в „Точно днес“

Изображения и отражения  в  „Точно днес“

Някои могат да разтягат работния си ден безкрайно и да се  оглеждат в огледала, които може и да се чупят, но да  не са изкривени, казва  кукленикът –директор Виктор Бойчев  в „Добро утро, ден“.

Променливите  предизборни отражения  и изображения с последните им маньоври коментира политическият пиар 

Арман Бабикян –политически пиар. 

След разминалия се взрив с пропан - бутан  в Пловдив, липсата на жп линии застрашава ли националната сигурност ? Позиция на военния експерт Велизар Шаламанов.

Умни решения за бизнеса, изграждане на лидери от световна класа и подготвяне на резервната скамейка с таланти – някои от темите  във форума „За бизнеса в Пловдив“.  Акцентът върху ранното кариерно ориентиране  е в интервю на  Живка Танчева със заместник кмета на Пловдив  Стефан Стоянов с ресор „Образование и бизнес развитие“.

Какво предлага международната селскостопанска изложба "АГРА" , както и изложенията "Винария" и "Фудтех", които стартират в сряда в  Пловдивския панаир. Разказва Емил Костов.

Точка.БГ преди концерта им в Пловдив. Музиката като морален кодекс, като  израз на социални и лични мотивации и активности. Разговор с  един от членовете на групата Пламен Сивов.

Във Великите европейци Пламен Асенов представя френския писател  Теофил Готие.

Повечето от тези текстове сега събират прах в библиотеките, макар че на времето предизвикват възторг у публика и критика, отварят нови хоризонти в литературата и стимулират взрив от нови течения в изкуството изобщо с веруюто „Изкуство за изкуството”.

След като през 1872 писателят си тръгва от този свят, на мраморния му надгробен паметник изобразяват не книга или жена, а котка, загледана във вечността.

„Точно днес“. Сряда 20 февруари. От 6 до 9.30




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Неделно с „Шейкър“

В съвместната ни рубрика с Елена Шахънска коментираме темата за чувствителността. Кое ни прави безчувствени? Как да възвърнем чувствителността си, оставайки заземени? С холистичния психолог Дорина Ташева говорим за психо-ароматерапевтичните карти и етеричните масла. Наш задочен гост е и д-р Емилия Караславова. Как скока в шумановия..

публикувано на 13.07.24 в 16:05

За фотографията с любов днес във "Вход свободен"

На 12 юли църквата почита Света Вероника. Имен ден празнуват Вероника, Верка, Вера. Света Вероника се приема за закрилница на фотографията. По този повод честитим празника на всички именници и оставаме на линия в следобедните часове.  За фотографията с любов говорим днес във 'Вход свободен"! Възникнала през 19 век, фотографията е резултат от няколко..

публикувано на 12.07.24 в 09:30

Парещи стъпки в лятото - "Точно днес"

Пикови стойности на климатичната и политическа жега! Седмицата започна, но и свършва с безпощадната прогноза  да стане и по-топло. И понеже все още цялото лято е пред нас, „Точно днес“ са горещи и темите до 9.30, а посоките за прохлада ще очертаем с поезия, с балетна класика и с дебелите сенки на планински била. След вчера ДПС изгуби окончателно..

публикувано на 11.07.24 в 16:39
Душан Керкез и Ивелин Попов

Слушайте мача "Ботев" - "Марибор" по Радио Пловдив

"Ботев" (Пловдив) ще се изправи срещу словенския "Марибор" в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Двубоят на стадион "Христо Ботев" е от 21:00 часа тази вечер и ще бъде предаван пряко по Радио Пловдив. "Канарчетата" си извоюваха правото да участват във втория по сила европейски клубен турнир, след като спечелиха Купата на България. Сега..

обновено на 11.07.24 в 16:14

Здравословен баланс с „Вход свободен“

Днес говорим за уебинара „Здравословен баланс между професионалния и личния живот“, част от инициативата "Ден на спорта в училище", на сдружение „БГ Бъди активен“. Тази година инициативата отбелязва 10 години. След 14 часа, очаквайте повече информация. Румяна Киризиева е наш събеседник.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“ очаквайте,..

публикувано на 11.07.24 в 09:30