Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зимна пролет "Ден след ден"

Над 150 кметове от цялата страна и министърът на образованието Красимир Вълчев обсъждат предизвикателствата пред образованието и ролята на местните власти в него. Форумът, който се провежда в курорта Пампорово, има амбициозната цел да представи нов образователен модел, основаващ се на партньорството между образованието, бизнеса и местната власт. Кои са работещите решения и как да се съчетаят традиционните и новите методи на обучение? Какви са перспективите и чии са отговорностите? Темата ще коментираме с един от участниците – кмета на Рудозем Румен Пехливанов.

Защо ръководството на община „Марица“ предлага да се намалят вече гласуваните данъци за моторните превозни средства? Сгрешила ли е администрацията и ще се връщат ли пари на тези, които вече са си платили налозите? По темата работи Иванка Петкова.

Докъде стигнаха действията на местната власт по т. нар. казус Войводиново? Административният съд в Пловдив прекрати делата по жалби на изселените от селото цигани – какво следва от това и има ли връзка с набелязаните по график мерки на кметството и общината? Севдалин Палаузов потърси коментара на кмета на Войводиново Димитър Тосев.

Емилия Куюмджиева информира за вече предприети мерки за безопасност по улиците на Асеновград след протестна подписка на граждани.

Отново Иванка Петкова ни среща с хора с увреждания, изработили уникални мартеници. Акцент в репортажа е и каузата на „Социалното предприятие за хора с увреждания“ в Пловдив.

А Радостина Чернокова разказва за първия фолклорен конкурс, който ще се проведе през април в родопското село Широка лъка и за стремежа да се съхранят и развият автентичните български песни, танци и свирни.  

В следобеда, в който времето отново се обръща от пролет към зима, бъдете с Радио Пловдив от 15 до 17 часа. Приятно ни е!

Снимка






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

„Точно днес“ за биоразнообразието и туризма

В утрото на 22 май поставяме акцент върху пациентите с автоимунни заболявания, минаваме през биоразнообразието в Родопите и цените на туристическите услуги в община Асеновград, за да стигнем до изложба рисунки на български художник, който повече от 20 години живее в САЩ и има собствена галерия. Ето и темите и събеседниците: Точно на 22 май..

публикувано на 21.05.24 в 16:57

На 21-ви май в „Ден след ден“

От празника, през зелените политики до Близкия изток са темите в изданието на „Ден след ден“ на 21-ви май. Специалният репортаж ще бъде от почти готовата за откриване археология на Източната порта в Пловдив. Пред Радио Пловдив екипът специалисти ще разкаже за усилията си да разкрие за публиката древните находки. В навечерието на..

публикувано на 21.05.24 в 14:45

Усмихнат следобед с "Вход свободен"

Днес споделяме следобедът си с Вас с усмивка и добро настроение и очакваме в замяна същото от Вас! :)))  Началото поставяме с един човек, който се радва на малките неща в живота, и дори и загубил зрението си, не губи надежда, а напротив посреща всеки един нов ден с усмивка, с вяра и винаги със своя верен приятел... на четири лапи - Ураган! Румен Борисов..

публикувано на 21.05.24 в 09:24

От благотворителността през различията и разбирането - "Точно днес"

На 21 май  почитаме паметта на двамата равноапостолни светци Константин и Елена. Константин е най-значимият император в историята на християнството с огромна роля за неговото каноническо утвърждаване и налагане, който позволил християнството да се наложи като религия в пределите на Римската империя. За първи път в историята на християнството гоненията..

публикувано на 20.05.24 в 16:51

"Ден след ден" на 20 май

Създаването на едно работно място, освен ползи за конкретния служител и работодател, носи допълнителни ползи за местната икономика. В някои райони на страната ефектът е по-висок, в други по-нисък, отчитат в своето изследване  Пламен Ненов и Рада Павлова от Съвета за икономически анализи. Ще чуем от Пламен Ненов как този мултиплициращ ефект се..

публикувано на 20.05.24 в 14:55